Dagje vrij voor Oranjes in druk schema Cariben-reis

Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Van onze redactie

De Oranjes kunnen zondag even op adem komen. Prinses Amalia, koning Willem-Alexander en koningin Máxima hebben geen activiteiten op de planning staan, op een vlucht van Bonaire naar Aruba na.

Dat is namelijk de tweede bestemming van de tweeweekse kennismakingsreis van prinses Amalia langs het Caribisch deel van Nederland. Daarna volgen nog Curaçao, Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba.

De eerste twee dagen van de reis brachten Amalia en het koningspaar door op Bonaire, waar ze onder meer door een mangrove-bos voeren, naar de slavenhutjes bij Witte Pan gingen en spraken met eilandbewoners over onder meer klimaatverandering en armoede. Op de eerste dagen van het bezoek kwam flink wat pers af: zo’n dertig lokale en Nederlandse fotografen en journalisten volgden het gezelschap.

De kennismaking van de 19-jarige Amalia met de eilanden duurt van 27 januari tot en met 9 februari. Haar vader koning Willem-Alexander maakte zo’n zelfde reis toen hij negentien jaar oud was. Staatssecretaris Alexandra van Huffelen (Koninkrijksrelaties en Digitalisering) reist met het koninklijk gezelschap mee.

 

BUZZR

 

 

Lees verder

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck