Damian van der Vaart traint voor het eerst in Ajax shirt

Damian met rugnummer 7 bij Ajax
Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Charlotte Wijnen

Damian van der Vaart treedt in de voetsporen van zijn vader. Net als zijn vader gaat hij spelen bij Ajax. Voor het eerst traint Damian in een shirt van de Amsterdamse club.

Damian heeft op Instagram een filmpje gedeeld waarin te zien is dat hij voor het eerst in een shirt van zijn nieuwe club Ajax speelt. De zoon van Rafael en Sylvie draagt met trots rugnummer 7 en oefent alvast hoe hij gaat scoren. In het filmpje is te zien hoe hij een aantal ballen achter elkaar in het doel schiet.

Ajax onder 18

,,Het is de bedoeling dat Damian komend seizoen in Ajax onder 18 gaat spelen”, bevestigde Rafael van der Vaart eerder in gesprek met De Telegraaf.

Damian is momenteel middenvelder van de Deense club Esbjerg en woont samen met zijn vader in Denemarken. Maar omdat Damian de overstap naar Ajax maakt, verhuist hij naar Nederland. Daar zal hij bij zijn opa en oma gaan wonen, want Rafael vertrekt naar Roemenië. Daar woont Estavana samen met dochtertje Jesslynn.

‘Droom van Damian’

In maart 2022 werd Damian voor het eerst opgeroepen voor het Nederlands elftal Onder 16 jaar. Rafael wilde in het belang van Damian niet uitgebreid op de aanstaande overstap naar Ajax reageren en hoopt dat zijn zoon vooral gaat genieten. ,,Het is de droom van mijn zoon en geen project van mij”, zei hij tegen De Telegraaf.

Gezinsleven

Eerder liet Rafael al weten dat hij het moeilijk vindt dat Estavana met dochtertje Jesslynn in Roemenië woont en hij en Damian in Denemarken. ,,Leuk is anders”, zei hij daarover in weekblad Story. ,,Ik ben wel een paar keer een week naar Roemenië geweest. Maar het fijne familiegevoel heb je natuurlijk niet. Ik mis het gezinsleven met Estavana.” Nu Rafael naar Roemenië verhuist is hij wel weer herenigd met Estavana en zijn dochtertje, maar wel gescheiden van zoon Damian.

Tags

DAMIAN VAN DER VAARTRAFAEL VAN DER VAART

Lees verder

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck