Dan Karaty doet boekje open over zijn alcoholverslaving: ‘Ik heb de bodem bereikt’

Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Charlotte Wijnen

Dan Karaty, bekend als voormalig jurylid van het programma So You Think You Can Dance, is jarenlang verslaafd geweest aan alcohol. ,,Ik loog tegen mezelf, mijn vrienden en mijn familie.”

Dan heeft besloten een boekje open te doen over zijn verslaving in de hoop anderen te helpen. Volgens hem lijden mensen vaak helemaal alleen aan angsten en alcoholverslaving, zo schrijft hij op Instagram.

‘Ik heb de bodem bereikt’

,,Voor mij werd het leven ondoenlijk, tot ik mijn bodem bereikte. Ik heb eindelijk de hulp ingeschakeld die ik nodig had, voor mezelf en voor mijn gezin”, aldus Dan. ,,Nu leef ik in het nu, neem ik elke dag zoals die komt en ben ik dankbaar voor al mijn zegeningen.”

Maar daarvoor heeft hij wel eerst de bodem moeten raken. Hij weigerde hulp en loog tegen iedereen om zich heen. ,,Jarenlang heb ik gelogen tegen mezelf, mijn vrienden en mijn familie. Ik heb hulp geweigerd omdat ik te trots, beschaamd en bang was.”

Steun van goede vriendin Chantal

Karaty spreekt deze maand ook over zijn verslaving in &C, het blad van zijn goede vriendin Chantal Janzen. De presentatrice heeft lange tijd met hem samengewerkt en ‘miste hem al een tijdje’. Onlangs vroeg Dan of hij haar even kon bellen.

,,Toen we elkaar die avond aan de telefoon spraken, geloofde ik bijna niet wat hij me vertelde en waar hij tot voor kort verschrikkelijk mee worstelde”, schrijft Chantal op Instagram, die hem bedankt voor het vertrouwen. ,,Maar ik ben bovenal ontzettend trots op jou, op je wil, je doorzettingsvermogen, je durf en je liefde voor je gezin, en nu ook voor jezelf.”

Tags

ALCOHOLVERSLAVINGCHANTAL JANZENDAN KARATYONTHULDVERSLAVING

Lees verder

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck