Dance Valley viert 25-jarig jubileum met David Guetta

Recreatiepark Spaarnwoude wordt zaterdag voor de 25e keer omgetoverd tot festivalterrein. Voor de jubileumeditie van Dance Valley heeft de organisatie de wereldberoemde Franse dj David Guetta weten te strikken.

Guetta, die al jaren tot de top van de dancewereld behoort, stond zeven jaar geleden voor het laatst op een Nederlands festival. “We zijn ontzettend trots”, zegt een woordvoerder over de komst van Guetta. “Het is de kers op de verjaardagstaart.” De dj sluit om 23.00 uur het evenement af. Behalve Guetta treden ook onder anderen Fedde Le Grand, Ferry Corsten, Chuckie, Kris Kross Amsterdam en Bizzey op de in totaal acht verschillende podia op. Een groot deel van de artiesten stond tijdens eerdere edities ook al eens op het affiche.

Net als voorgaande jaren is er behalve veel house en hardcore ook een techno- en trancepodium, zodat alle danceliefhebbers aan hun trekken komen. “We vonden het heel belangrijk om voor onze 25e verjaardag recht te doen aan de historie van het festival door zoveel mogelijk verschillende muzikale stijlen een plekje te geven.” Ook wordt de bezoeker getrakteerd op een ‘memory lane’. Vanaf de hoofdingang richting het festivalterrein hangen foto’s van alle voorgaande edities.

Wensenlijstje

Een wensenlijstje met artiesten die de organisatie ooit nog hoopt binnen te halen, is er niet. “Alle bekende, grote dj’s hebben hier gestaan. Van Tiësto en Armin van Buuren tot Avicii en Afrojack.” Toch had de organisatie dit jaar ook haar zinnen gezet op Carl Cox. “Die was in het verleden altijd een zeer graag geziene gast. Helaas is hij er dit jaar niet bij, maar we hopen hem in de toekomst weer een keer te mogen verwelkomen.”

In de vallei onder de rook van IJmuiden worden zo’n 25.000 tot 30.000 muziekliefhebbers verwacht.

 

BuzzE