Dancing On Ice na jaren afwezigheid weer terug op de buis

Door: DitjesDatjes
07-12-2019

Fans van kunstrijdende BN’ers kunnen vanaf zaterdagavond weer hun hart ophalen. Na een afwezigheid van twaalf jaar keert Dancing On Ice terug op televisie. Ditmaal is de show niet te zien bij RTL, maar bij SBS6. De kandidaten staan te popelen hun druk geoefende routines live aan het publiek te tonen.

Tekst gaat verder onder advertentie
   

Voor Roy Donders is zijn deelname een droom die uitkomt. “Dit staat al sinds het niet meer op de buis komt op mijn verlanglijstje. Ik vond het altijd al een fantastisch programma. Dancing On Ice heeft iets magisch, iets betoverends. Het lijkt net alsof de schaatsers zweven, heeft een showtintje en dan ook nog van die mooie glitterpakjes erbij. Het past gewoon bij mij”, vertelde de ‘stylist van het Zuiden’ aan BuzzE.

Ook presentatrice Celine Huijsmans wilde maar wat graag de ijzers ombinden. “Ik kon helemaal niks, maar ik wilde wel al jaren leren schaatsen. Ik dacht: ik moet eens lessen gaan nemen en toen kwam het programma op mijn pad. Een heel fijn toeval.”

Lol

Charly Luske keek als kind al graag naar kunstrijden en wilde al jaren ook zelf leren schaatsen. “Als je wekenlang elke dag traint dan ga je in ieder geval dingen leren die de meeste mensen niet kunnen.” Maar een groot talent is de zanger naar eigen zeggen niet. “Ik weet wat ik kan en dat is heel weinig. Ik weet ook zeker dat ik ga vallen, minimaal een keer per show. Maar ik heb het geaccepteerd en ik heb gewoon lol.”

Lol heeft ook musicalster Tommie Christiaan. “Ik vind het vooral heel leuk om te zien hoe ver ik kan gaan en wat ik uit mezelf kan halen. Ik ben niet zo bezig met het winnen van het programma. Ik wil elke week het beste uit mezelf halen en zo’n mooi mogelijke routine neerzetten zodat ik straks terug kan kijken en kan zeggen: ja, ik heb alles gegeven en een leuke tijd gehad.”

De schaatsshow was eerder te zien bij RTL. SBS6 zond tegelijkertijd het soortgelijke Sterren dansen op het ijs uit en blaast nu Dancing On Ice nieuw leven in. Naast Roy, Celine, Charly en Tommie zijn ook Juvat Westendorp, Elske DeWall, Donny Roelvink, Nicolien Sauerbreij en Sabine Uitslag te zien. De presentatie van de show is in handen van Patty Brard en Winston Gerschtanowitz. Voormalig kunstrijdster Joan Haanappel, kunstschaatser Ruben Reus en oud-jurylid van Sterren dansen op het ijs Marc Forno beoordelen de talenten.

 

BuzzE

 

 

Meer DenD