Dankzij dierentolk Leoniek zit hond Bram weer lekker in zijn vel

Dierentolk Leoniek helpt een Berner Sennenhond.|Berner sennenhond hond Bram
Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Jos La Grande

Sjoukje belde over haar 2-jarige Berner sennenhond Bram. Hij was overdag en zelfs ’s nachts schrikachtig en erg opgewonden als er visite kwam. Een ingehuurde hondentrainer kon Sjoukje niet helpen. In mijn gesprek met Bram zag ik een lieve, enthousiaste hond, die graag buiten is, weer of geen weer, graag de wind door zijn vacht voelt waaien. 

Hij liet me ook een strandje zien, waar hij lekker rende, spelend met een stok en ook met andere honden. Hij liet me weten dat hij zich ergens op verheugde. Zich op iets kunnen verheugen, is iets wat hij graag doet. Ook vertelde hij dat hij onzekerder was geworden na zijn castratie. 

Onzeker over wat er nog van hem verwacht wordt nu hij zich minder ‘man’ voelt. Ik heb hem verteld dat zijn taak is: genieten, samen met zijn baasjes en van elkaar. Bij het terugkoppelingsgesprek met Sjoukje bleek dat zij zes weken later een dag met de Berner sennenclub op het Zandvoortse strand zouden doorbrengen. 

Ze keken daar erg naar uit, leuk dat hij dat vast aan mij liet zien, hoewel het ook een beetje spannend was. Ik heb Sjoukje aangeraden Bram vier maal daags een Bach-bloesemremedie te geven om hem een zetje in de goede richting te geven. 

Al na een paar dagen vernam ik van Sjoukje dat Bram nu veel rustiger is en lekkerder in zijn vel zit.

([email protected])

Tags

DIERENDIERENTOLKHONDENLEONIEK

Lees verder

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck