Danny de Munk niet vervolgd: ‘Onderzoek beëindigd vanwege onvoldoende bewijs’

Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Charlotte Wijnen

Danny de Munk wordt niet vervolgd. Het onderzoek naar de aangifte van verkrachting is vroegtijdig beëindigd wegens onvoldoende bewijs. Dat meldt Royce de Vries, advocaat van de zanger, in een persbericht.

De zedenpolitie heeft aan advocaten Royce de Vries en Annemiek van Spanje medegedeeld dat het onderzoek naar de aangifte van verkrachting tegen Danny de Munk vroegtijd is beëindigd wegens onvoldoende bewijs. De Munk wordt daarom niet langer als verdachte aangemerkt en zal niet door de politie worden verhoord of door het Openbaar Ministerie worden vervolgd.

,,Het is de bevestiging van iets wat ik al wist. Ik heb vanaf het begin gezegd mij niet schuldig te hebben gemaakt aan een zedenmisdrijf”, laat Danny in een verklaring weten. Hij zegt dan ook ‘geen blijdschap’ te voelen. ,,Vooral omdat deze valse beschuldiging privé en zakelijk zoveel kapot heeft gemaakt. De beschuldigingen in de media heb ik als een groot onrecht ervaren, maar ik wil toch ook mijn dank uitspreken voor de steun die ik de afgelopen periode vanuit het hele land heb ontvangen.”

Royce de Vries en Annemiek van Spanje vullen daarop het volgende aan: ,,Bij de rechtbank is eerder verzocht om aangeefster onder ede te mogen horen om de onderste steen boven te krijgen. Deze wens van cliënt blijft onverminderd bestaan. Dat betekent dat de beslissing geen invloed heeft op de lopende procedure bij de Rechtbank Amsterdam.”

In het persbericht wordt tot slot vermeld dat De Munk geen interviews wil geven. ,,Hij zal zich de komende tijd vooral gaan richten op zijn mooie gezin, zijn persoonlijke herstel en die van zijn carrière.”

Tags

DANNY DE MUNKROYCE DE VRIES

Lees verder

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck