Danny de Munk wijt vreemdgaan niet aan ‘demonen in hoofd’

Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Van onze redactie

Danny de Munk neemt zijn verantwoordelijkheid voor het vreemdgaan “als een man” en wil niet met excuses komen over “demonen in mijn hoofd”. Dat schrijft de 52-jarige acteur vrijdagochtend in een verklaring, gedeeld door zijn advocaat Royce de Vries op Twitter. Hij verwijst daarmee naar het vreemdgaan van Waylon, dat vorige maand aan het licht kwam. Die zei toen dat hij hulp ging zoeken “voor de demonen” in zijn hoofd.

Donderdagavond reageerde De Munk in RTL Boulevard op een aangifte die tegen hem is gedaan wegens verkrachting. De Munk zei onder meer dat hij geen seks heeft gehad met de vrouw, maar dat ze slechts hebben gezoend en elkaar hebben “opgehitst”. Wel gaf de geëmotioneerde De Munk toe meermaals te zijn vreemdgegaan. Hij zei daarover: “ik dacht met mijn lul en niet met mijn hoofd, maar ik ben een man hè?”, waarop het gesprek werd weggesneden naar een ander shot. Daardoor ontbreekt zijn verdere toelichting, aldus De Munk.

De acteur benadrukt dat hij niet wil goedpraten wat er is gebeurd. “Doordat niet het hele interview is uitgezonden, ontbreekt mijn toelichting hierop, namelijk: dat ik mijn verantwoordelijkheid hiervoor neem ‘als een man’ en dat ik niet met excuses wil komen over ‘demonen in mijn hoofd'”, schrijft hij. “Hierdoor heeft de kijker dit mogelijk verkeerd begrepen. Ik had daarom toch even de behoefte om dit uit te leggen.”

Onlangs werd bekend dat een vrouw aangifte van verkrachting heeft gedaan tegen De Munk. Het vermeende slachtoffer zou zo’n vijftien jaar geleden nauw met hem hebben samengewerkt bij de musical Ciske de Rat. In april berichtte roddelvlogger Yvonne Coldeweijer over talloze meldingen van seksueel grensoverschrijdend gedrag. Dat heeft De Munk altijd ontkend. In het interview vertelde hij dat hij in zijn leven meermaals toegegeven heeft aan seksuele lusten. “Ik dacht niet met mijn hoofd. Als ik overspel heb gepleegd, was dat met wederzijdse instemming.” Zijn advocaat Royce de Vries liet weten dat De Munk een tegenaangifte gaat doen.

 

BuzzE

 

 

Lees verder

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck
  • micazu: Mijn huis, jouw vakantie