Danny Vera voor het eerst genomineerd voor Edison Pop

Door: DitjesDatjes
03-12-2019

Hij is al jaren het gezicht van de band in de televisie-uitzendingen van VI, maar bij het grote publiek is Danny Vera dit jaar pas echt doorgebroken met zijn single Roller Coaster. Dat levert hem een nominatie op voor een Edison Pop in de categorie Song.

Tekst gaat verder onder advertentie
   

Arcade van Duncan Laurence en Hoe het danst van Armin van Buuren, Marco Borsato en Davina Michelle zijn de andere twee kanshebbers in deze categorie. Voor de winnaar van het songfestival betekent dat zijn derde Edison Pop-nominatie. Maandagavond werd bekendgemaakt dat Duncan ook kansmaakt op een beeldje in de categorie Video en Nieuwkomer.

Kensington, die maandag ook al een nominatie binnenharkte, maakt ook kans op de belangrijkste muziekprijs voor Rock. De Utrechtse band krijgt daarbij concurrentie van de Haagse mannen van DI-RECT en De Staat uit Nijmegen.

Suzan & Freek

Het succesvolle debuutjaar van Suzan & Freek kan zo maar eens beloond worden met een Edison Popprijs. Het duo is genomineerd in de categorie Nederlandstalig. Ook Paul Sinha en Trijntje Oosterhuis dingen mee naar de award.

In de categorie Alternative zijn Pip Blom, Son Mieux en S10 genomineerd. Laatstgenoemde maakte in oktober ook al kans op een MTV Push Award, maar zag de prijs toen naar zangeres Emma Heesters gaan.

 

BuzzE

 

 

Meer DenD