Dave Davies ziet mogelijkheden reünie The Kinks

Door: DitjesDatjes
26-07-2022

Dave Davies is optimistisch over een reünie van de band The Kinks. Dat zegt hij in een interview met de Britse krant The Independent. Dave vormde samen met zijn broer Ray de kern van de legendarische band uit de jaren zestig.

Dave en Ray hebben een moeilijke relatie waardoor een hernieuwde samenwerking lange tijd onmogelijk leek. Maar in het interview zegt Dave dat hij met Ray over een hernieuwde samenwerking heeft gesproken. Hun relatie is inmiddels veel beter, geeft de muzikant aan. “We gaan best oké samen”, zegt hij dan ook. “We praten over voetbal. We zijn sinds onze jeugd fan van Arsenal. Ik ben best optimistisch over onze toekomst.”

Dat de relatie tussen de broers al veel beter is de laatste jaren bleek in 2015. Toen stonden Dave en Ray na jaren weer samen op het podium om You Really Got Me te spelen.

Lola

In 2024 is het zestig jaar geleden dat You Really Got Me uitkwam. Het was in 1964 de eerste echt grote hit van The Kinks. Dave hoopt tegen die tijd een reünie van de band op poten te hebben gezet. Overigens is de band nooit officieel uit elkaar gegaan.

The Kinks waren in de jaren zestig en zeventig razendpopulair, ook in ons land. Naast You Really Got Me, dat begin jaren tachtig gecoverd werd door de band Van Halen, had de band tientallen hits. Lola, Sunny Afternoon, Dedicated Follower Of Fashion en Waterloo Sunset bereikten in de Nederlandse Top 40 de eerste plaats.

 

BuzzE

 

 

Meer DenD