Dave Roelvink geeft topmatras aan daklozen voor zijn huis

Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Van onze redactie

Dave Roelvink heeft een aantal daklozen die voor zijn huis op de grond lagen te slapen zijn topmatras aangeboden. Beelden daarvan deelt de 28-jarige influencer via Instagram. “We laten ze hier niet op de grond slapen hoor”, zegt Roelvink terwijl hij met zijn topper naar buiten loopt.

In een andere video zien we Roelvink de daklozen een “fijne avond” wensen. Op de beelden liggen zij inmiddels al op de topper, die zij vlak daarvoor van Roelvink hebben gekregen.

“Deze gasten liggen hier altijd voor mijn deur in de buurt”, vertelt Roelvink daarna. “Ik heb ze al meerdere malen aangeboden of ik iets voor ze kan betekenen. Of ik ze geld moet geven voor een hotel of een opvang, of ik ze kan helpen met van de drugs en alcohol af te komen zodat ze weer een leven op kunnen bouwen.”

Volgens Roelvink willen de mannen “blijven gebruiken” en “hebben zij hun leven nu geaccepteerd”. “Vandaar dat ik dit soort kleine dingen doe. De keren dat ik ze geld geef, zie ik ze uren later helemaal bezopen rondlopen. Dus dat doe ik ook niet meer”, legt hij uit.

 

BuzzE

 

 

Lees verder

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck