Dave Roelvink is nu boomknuffelaar: ‘Geeft me rust’

Dave knuffelt nu bomen
Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Charlotte Wijnen

Dave Roelvink trad enkele weken geleden nog naar buiten als ‘verslaafde’ van drank en drugs, maar heeft zijn leven drastisch omgegooid. Hij is tegenwoordig op de spirituele toer en knuffelt met bomen wanneer hij een slechte dag heeft. ,,Ik doe alsof ik sta uit te hijgen, maar eigenlijk wil ik gewoon een beetje negatieve energie afvoeren.”

Dave Roelvink sprak onlangs openlijk over zijn wilde periode en zijn drank- en drugsverslaving. ,,Ik ben echt ver van mezelf verwijderd geweest”, zei Dave in een video op Instagram. ,,En heb de mensen om me heen pijn gedaan en verkeerde keuzes gemaakt.”

‘Het vult een gat op dat ik mis van drank en drugs’

Inmiddels gaat het stukken beter met hem. Dat heeft natuurlijk te maken met het feit dat hij vader is geworden van zoontje Dean en dat hij clean is, maar ook omdat hij zich heeft verdiept in spiritualiteit. ,,Het geeft me een hele hoop rust. Houvast”, vertelt hij in een nieuwe aflevering van ‘Open Kaart’.

Dave volgt speciale lessen en leest veel boeken over het onderwerp. ,,Ik ga één keer per week naar de spirituele academie. Waar ik dan echt lessen in volg. Eén-op-één”, legt hij uit. ,,Voor mij vult het een gat op dat ik mis van de drank en de drugs. Ik denk dat ik daarom nog geen terugval heb gehad, omdat ik een vervuld leven heb voor mijn gevoel.”

Veranderd in boomknuffelaar

Maar daar blijft het niet bij. Dave is namelijk veranderd in een boomknuffelaar. ,,Ik ga weleens naar buiten en dan loop ik door het park. Ik had een beetje een gestreste dag. En dan zet ik even mijn hand tegen een boom. Daar word ik helemaal rustig van.”

Hij schaamt zich een beetje voor zijn plotselinge liefde voor bomen. ,,Ik doe alsof ik sta uit te hijgen. Maar eigenlijk wil ik gewoon een beetje negatieve energie afvoeren.”

Dave snapt dat veel mensen het niet zullen begrijpen waar hij mee bezig is. ,,Als je mij dit drie jaar geleden had verteld, dan had ik gedacht: gap, die is gek. Die moet je uit je buurt houden.”

Tags

DAVE ROELVINKROELVINK

Lees verder

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck
  • micazu: Mijn huis, jouw vakantie