Dave Roelvink: “Lang verslaafd aan drank en drugs”

Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Joy Serier

Dave Roelvink laat vandaag weten dat zijn leven niet altijd even rooskleurig is geweest. Hij neemt in een Instagram video de stap om te praten over zijn zware drank en drugs verleden. ,,Wat bijna niemand weet is dat ik een hele lange periode geworsteld heb met drank en drugsverslaving”, vertelt Dave. 

De 28-jarige Dave Roelvink kwam 10 jaar geleden voor het eerst op televisie, in het programma Fort Boyard. Daarna volgen er nog andere programma’s als Sterren Springen, welkom bij de Kamara’s en de reallifesoap De Roelvinkjes. 

“Zo hoefde ik niet te voelen”

Dave vertelt in de video dat hij een lange tijd ongelukkig is geweest. ,,Ik heb de verkeerde keuzes gemaakt en mensen om mij heen pijn gedaan. Het was erg veel om op jonge leeftijd bekend te worden, iedereen had ineens een mening over me.” Verder kon Dave ook niet goed omgaan met zijn emoties en gevoelens, daarom zocht hij naar een verdovingsmiddel. ,,Zo hoefde ik niet te voelen en hoefde ik niet geconfronteerd te worden met de werkelijkheid.” Waar deze gevoelens vandaan komen is volgens hem een ontzettend lang verhaal. Daar wil hij verder niet op in gaan.

Afkickkliniek gestart

Om andere mensen met verslavingen te helpen is Dave samen met Najib Amhali en Reda Saleh een afkickkliniek in Abcoude begonnen. ,,Het herstel dat ik heb gevonden is het mooiste cadeautje dat ik mezelf ooit heb gegeven. Verslaving is een verschrikkelijk probleem ook bij ons in Nederland. We willen mensen daar mee helpen,” vertelt Dave.

Erg spannend

Aan het einde van de video laat hij weten dat dit een superspannend moment voor hem is. Omdat hij voor het eerst naar buiten treedt als verslaafde. ,,Ik denk niet dat ik mij moet schamen voor het oplossen van mijn problemen. Ik had me moeten schamen als ik zo door was gegaan. Ik ben trots dat ik in herstel ben en aan mijn problemen ben gaan werken.”

Positieve reacties

In de reacties onder de foto krijgt Dave Roelvink onder andere steun van zijn broer Donny Roelvink. Hij schrijft: ,,Ik ben onwijs trots jou broer. Je laat mij elke dag weer verbazen met de onwerkelijke stappen die jij maakt in jouw leven. Deze Dave kende ik altijd al, alleen ken je hem nu zelf ook weer.”

Tags

AFKICKKLINIEKDAVE ROELVINKDE ROELVINKJESDONNY ROELVINKNAJIB AMHALI

Lees verder

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck
  • micazu: Mijn huis, jouw vakantie