Dave von Raven vindt leven zonder alcohol ‘verschrikkelijk saai’

Door: Ditjes en Datjes
09-11-2019

Een jaar geleden besloot Dave von Raven een levenslange alcohol-detox te gaan houden. Dit hield de muziekartiest maar liefst een jaar vol. ,,Ik vond het verschrikkelijk saai” zegt hij over een leven zonder alcohol tegen AD Magazine.

Tekst gaat verder onder advertentie
   

Engeltje op zijn schouder

,,Ruim drie jaar geleden ben ik een keer onderuitgegaan” vertelt Dave von Raven aan AD Magazine. Een verontrustende ervaring maakte de frontman van The Kik mee. ,,Van het ene moment op het andere voelde ik dat ik ging wankelen. Het leek alsof ik op watten liep, en de helft van mijn lijf begon te tintelen.¬†Kortom: ziekenwagen erbij, naar het ziekenhuis. Gelukkig geen blijvende schade, maar het was wel een alarmbel die afging.” aldus von Raven, die duidelijk een engeltje op zijn schouder heeft.

Whisky als het tegenzit

Het werd hem ”te veel”, zijn ‘rocksterren-leventje’ en daarom zei de zanger alcohol vaarwel. Ondanks dat Dave zegt dat deze ervaring hem heeft wakker geschud, zo grijpt hij toch weer dagelijks naar de fles.¬†,,Niet meer zo excessief als vroeger” meldt hij er wel bij. ,,Maar ik drink elke dag wel. Als het even tegenzit een paar whisky’tjes. En dagelijks wel biertjes of wijntjes bij het eten.”

‘Heftige puber’

Voor The Kik-zanger valt het allemaal best mee vergeleken met zijn verleden. Hij was namelijk een ‘heftige’ puber. ,,Ik feestte, nam xtc en blowde als een malle.” Volgens hem hoorde zuipen daarbij. Helemaal in de drukke tijd waarin zij in een cadans zaten van optreden na optreden na optreden. ,,Een beetje drinken voor de gezelligheid is prima, maar er waren ook optredens waarbij er standaard een fles whisky doorheen ging. Op een gegeven moment merkte ik dat het me steeds zwaarder viel. De katers werden steeds erger.” aldus Von Raven.

Niet lang vol te houden

Toch blijft de zanger realistisch. ,,Dat een bestaan als artiest, met elke dag op tournee in de bus met een fles whisky tussen mijn benen, niet lang is vol te houden” laat hij weten. Maar Dave blijft ook bij zijn standpunt: ,,Ik ben dol op eten, ik ben dol op drinken.”

Meer DenD