David Fincher noemt derde seizoen Mindhunter onwaarschijnlijk

Door: DitjesDatjes
24-10-2020

David Fincher verwacht niet dat zijn Netflix-serie Mindhunter terugkeert. De show werd begin dit jaar voor onbepaalde tijd uitgesteld omdat de regisseur het te druk had, maar Fincher ziet de toekomst somber in.

Tekst gaat verder onder advertentie
   

De regisseur en uitvoerend producent van de serie denkt dat Mindhunter klaar is. “Voor het aantal kijkers dat hij trok was het een dure show om te maken”, vertelt Fincher aan Vulture.

Mindhunter werd uitgesteld zodat Fincher kon werken aan zijn nieuwe film Mank. “We zeiden: maak Mank af en kijk hoe je je erna voelt, maar ik denk eerlijk gezegd dat we het niet voor minder kunnen doen dan seizoen twee. En je moet ook realistisch zijn over de dollars versus de ogen die ernaar kijken.”

Seriemoordenaars

De serie, gebaseerd op het boek Mindhunter: Inside the FBI’s Elite Serial Crime Unit, gaat over twee agenten van de FBI die samen met een psychologe een nieuwe afdeling oprichten om het gedrag van seriemoordenaars te leren begrijpen. Dat doen ze door beroemde moordenaars te interviewen over hun motivatie en denkwijze. De hoofdrollen werden gespeeld door Jonathan Groff, Holt McCallany en Anna Tory.

Het eerste seizoen van Mindhunter was in 2017 te zien op Netflix, het tweede verscheen vorig jaar. Hoewel de serie volgens Fincher geen groot publiek trok, waren recensenten er lovend over.

 

BuzzE

 

 

Meer DenD