David Furnish maakt nieuwe docu over echtgenoot Elton John

Door: DitjesDatjes
19-05-2022

Elton John krijgt een nieuwe documentaire over zijn leven en carrière, meldt muziektijdschrift Rolling Stone. Het wordt na de succesvolle film Rocketman uit 2019 de tweede grote productie van de laatste jaren over de Britse zanger, die bovendien mede geregisseerd wordt door zijn echtgenoot David Furnish.

De docu Goodbye Yellow Brick Road: The Final Elton John Performances And The Years That Made His Legend focust met name op de afscheidstournee waarmee Elton momenteel door Europa toert. Niet eerder vertoond beeldmateriaal uit de afgelopen vijftig jaar, handgeschreven dagboeken van de zanger en beelden van hemzelf en zijn familie anno nu zullen in de documentaire te zien zijn.

R.J. Cutler en Eltons echtgenoot David Furnish zullen de docu gaan regisseren. In een verklaring laten zij weten heel veel zin te hebben om het project op zich te nemen. “Zoals voor veel anderen heeft de muziek van Elton decennialang een diepere betekenis voor mij gehad”, zegt Cutler. “Deze kans voelt dan ook als een hoogtepunt in mijn carrière en een privilege.”

Wanneer de film uitkomt is nog niet bekend. De verwachting is wel dat de documentaire eerst op diverse filmfestivals te zien zal zijn en in de bioscoop in première zal gaan voordat deze op streamingdienst Disney+ verschijnt.

 

BuzzE

 

 

Meer DenD