Davina Michelle pakt door na songfestival-succes

Davina Michelle
Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Charlotte Wijnen

Davina Michelle heeft tijdens het Eurovisiesongfestival miljoenen mensen bereikt en pakt meteen door met een speciale show.

Nederland heeft sinds vorige maand een nieuw ‘digitaal theater’: HYMN. Davina is de allereerste artiest die op het nieuwe platform haar muziek ter gehore brengt met een speciale show die in 31 verschillende landen te zien is.

Allereerste artiest

,,Het kan mij helpen om mijn publiek te verbreden, daarom is ook alles in het Engels”, vertelt Davina aan NU.nl. Met haar 1,3 miljoen volgers op haar YouTube-kanaal waarvan slechts twintig procent Nederlands is, zou ze velen ‘buitensluiten’ als ze het in het Nederlands zou doen. ,,Dit is belangrijk. Helemaal nu na Eurovisie, die mensen wil je er ook bij betrekken.”

Davina staat op 9 juni als eerste artiest op het ‘digitale theater’. ,,Het is echt iets anders dan een livestream”, aldus Davina. Volgens haar klinkt een livestream ‘afgeraffeld’. ,,Alsof mensen denken: we gaan even live, we zingen wat en dan gaan we door. Terwijl dit echt een concert is.”

‘Echt ongelofelijk’

Er worden video’s gemaakt, mensen in Davina haar omgeving worden geïnterviewd en er zijn zelfs gastoptredens. ,,We gaan met een helikopter naar de Euromast, het is echt ongelofelijk”, aldus Davina enthousiast tegen NU.nl.

Online optredens zoals dit zullen volgens de zangeres zeker blijven bestaan, ook wanneer iedereen weer gewoon naar een concertzaal kan. Live spelen met publiek heeft wel iets magisch geeft Davina toe. Maar online zijn er meer dingen mogelijk. ,,Bij een liveconcert kun je niet halverwege ineens naar een andere locatie toe vliegen, het is juist leuk dat het zo wel kan.”

Davina pakt dus meteen door na het songfestival-succes, maar een plan voor daarna is er nog niet. ,,Er is ook nog geen videoclip van ‘Sweet Water’, dat moet allemaal nog”, aldus Davina tegen NU.nl ,,Ik moet met mijn team gaan zitten en daar de tijd voor nemen, dat gaat zeker gebeuren.”

Tags

DAVINA MICHELLEEUROVISIE SONGFESTIVAL

Lees verder

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck