Harry’s hachelijke visumverhaal: een royal op glad ijs in de VS 

Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Van onze redactie

Prins Harry voelt de druk toenemen vanwege zijn visumaanvraag voor de Verenigde Staten, waarbij zijn vermeende drugsverleden mogelijk roet in het eten gooit. Het lijkt erop dat het gras aan de overkant van de oceaan toch niet zo groen is als gehoopt! 

De Heritage Foundation sleept prins Harry voor de rechter vanwege vermeende onjuistheden in zijn visumaanvraag voor de VS. Ze beweren dat zijn verleden met drugsgebruik voldoende grond is om zijn visum af te wijzen. In zijn biografie heeft Prins Harry kleurrijk verteld over een periode waarin hij stevig dronk, joints rookte en psychedelica gebruikte. ,,De hallucinaties hielpen me om de dood van mama te verwerken.” 

Tuin

En blijkbaar is het niet alleen in zijn jeugdjaren, dat hij drugs gebruikte. Zo beschrijft hij een moment waarop hij 36 jaar oud is, en een joint rolt in de tuin. Dat deed hij in een huis in LA, dat het koppel leende van Tyler Perry, nadat ze Canada hadden verlaten. ,,Het huis lag op de rand van een vallei, aan een heuvel die bezaaid was met kikkers. Ik luisterde naar hun nachtelijke lied en genoot van de geur die in de lucht hing. Allemaal terwijl Archie en Meghan lagen te slapen.” Die onthullingen zouden hem duur kunnen komen te staan. Zelfs royals ontkomen niet aan de regels: een onthulling over (recreatief) druggebruik kan resulteren in een afwijzing of intrekking van een visum.

Bewijs

De Amerikaanse overheid steekt een stokje voor prins Harry’s potentiële problemen. John Bardo van het Ministerie van Binnenlandse Veiligheid betoogde in de rechtbank dat Harry’s boek geen bewijs vormt voor druggebruikMocht er toch onderzoek komen, kan Harry mogelijk een ‘kwijtschelding’ krijgen als een dokter medische gegevens deelt waaruit blijkt dat hij al een jaar clean is. 

Toevluchtsoord 

Harry heeft onlangs nog officieel zijn thuisbasis verplaatst van het mistige VK naar het land van de onbegrensde mogelijkheden. Met als symbolische startdatum 29 juni 2023. Op die dag droeg zijn vader, Koning Charles, ondersteund door zijn broer William, hem op om de sleutels van zijn toevluchtsoord in Windsor terug te geven. Hiermee lijkt Harry een boodschap te sturen naar Buckingham Palace: ‘Sorry, ik ben druk bezig met een nieuwe start, geen tijd voor theekransjes.’ 

Tags

PRINS HARRYWINDSORS

Lees verder

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck