De duvel is oud: Jan Slagter gaat door

Door: Jos La Grande
20-08-2019

De meest succesvolle omroepbaas van Nederland wil doorgaan tot zijn 70e met Omroep Max. Aan stilzitten heeft de onconventionele Slagter, die de omroep oprichtte, geen behoefte.

Tekst gaat verder onder advertentie
   

Dat zegt hij in een interview met Villamedia.

,,‘Gewoon nog effe verder gaan, liefst tot m’n zeventigste. Ik heb dat al besproken met m’n Raad van Toezicht, die vindt het prima. Wel wat minderen met de afspraken en vergaderingen, geen afspraken na 2 uur ’s middags meer. Ik heb het al tegen m’n secretaresse gezegd. Dan kan ik tenminste ook nog wat ander werk doen. Nu heb ik vaak dagen, dat ik om 6 uur ’s avonds denk, wat heb ik eigenlijk gedaan vandaag?”

MAX heeft momenteel veel tv-hits op de buis met onder Heel Holland Bakt. Vaak zijn het nieuwe uitvoeringen van BBC-formats. Ook is Slagter vaak ook op de buis te zien. De laatste actie is het nieuw leven inblazen van het muziekprogramma Los Vast van Jan Rietman.

Slagter wil wel inspraak als het gaat om zijn opvolging.

,,En dan wil ik natuurlijk graag weten wie er op den duur op mijn stoel komt te zitten, MAX is toch m’n kind, dat ik graag in vertrouwde handen achterlaat. Het zou mooi zijn als hij of zij een tijdje met me zou kunnen meelopen, voordat ik vertrek.”

Meer DenD