De geheime tips voor fit leven van personal trainer Brian Dort

Fit in 2020
Door: DitjesenDatjes
01-01-2020

Het is dat moment na de feestdagen waarvan je weet dat het gaat komen. Na veel tafelen, lekker snacken met een hapje en een drankje beginnen je kleren te knellen. Die lekkere broek of jurk die aanhad na je werk, zit opeens niet meer zo fijn. Tijd om in te grijpen. Personal trainer Brian Dort helpt je op weg. Met een goede combinatie van meer bewegen en minder eten ben je binnen een maand zo vijf kilo kwijt en ga je 2020 fit van start.

Tekst gaat verder onder advertentie
   

Positieve benadering

De Amsterdammer Brian Dort is populair op de sportscholen waar hij zijn personal trainingen geeft. Zijn positieve benadering doet zelf de grootste bewegingshater in actie komen. Door zijn slimme tips is er snel resultaat en dat geeft weer extra motivatie om dóór te gaan.

,,Veel mensen denken bij afvallen aan het verminderen van gewicht. Maar dat is maar één onderdeel van een betere levensstijl. Met alleen gewichtsvermindering ben je er niet, en zie je ook snel weer mensen terugvallen. Natuurlijk, ieder pondje gaat nog steeds door het mondje, maar serieus afvallen doe je alleen door naast minder te eten, ook meer te gaan bewegen. En daarvoor hoef je natuurlijk niet per se meteen naar de sportschool. In en om het huis is ook al veel mogelijk om meer calorieën te verbranden,” zegt Brian.

,,Door meer te bewegen, ontwikkel je je je spieren, en verbrand je meer vet. Uiteindelijk word je daar dus beter van,” vertelt coach Brian. ,,Zeker voor de onervaren sporters of voor mensen die lang niet bewogen hebben, is het handig om onder begeleiding te beginnen. Dan haal je het beste resultaat. Maar wie dat niet wil, kan ook al thuis gewoon oefeningen gaan doen. Daarbij is de versterking van de ‘core’ een belangrijk doel.”

,,Hoe je dat doet? Iedere dag even de tijd nemen om te ‘planken’. Eerst een halve minuut, en dat steeds een beetje opvoeren. Het is heel simpel, maar een belangrijk middel om gezond oud te worden. Zorg daarbij dat je bewuster eet en je zal merken dat je langzaam maar zeker afvalt. Maar nog belangrijker: dat je je fitter voelt.”

Brian Dort is als personal trainer te vinden in verschillende sportscholen in en om Amsterdam. Via zijn site level2level.nl is hij te bereiken voor een iedere met interesse voor zijn persoonlijke aanpak. ,,Het is niet zo dat we meteen aan het sporten slaan. Eerst wil ik weten wat iemands doelen zijn en wat de motivatie is. Dan kom ik met een plan op maat.”

Zondigen mag

Het plan op maat bij veel van zijn klanten is, snel de feestdagen kilootjes eraf sporten. ,,Ook de mensen die ik wekelijks onder mijn hoede heb, hebben last van de extra etentjes tijdens feestdagen. Ik zal ook nooit afraden om daar niet aan mee te doen. Je moet jezelf ook belonen, en gezond en fit zijn, betekent niet dat je als een monnik moet leven. Zondigen mag, maar vanaf januari gaan we weer aan de slag.”

Daarvoor heeft Brian een speciaal programma ontwikkeld. In vijf stappen, vijf kilo lichter in dertig dagen. ,,De toverformule? Matigen met eten, en veel bewegen. Simpeler kan het eigenlijk niet. Hoe het dan toch vol te houden is? Ik probeer mijn trainingen zo afwisselen mogelijk te maken. En natuurlijk af te stemmen de klant. Als ik zie dat iemand een slechte dag heeft, en niet lekker in zijn vel zit, zal ik hem die keer niet helemaal over de kling jagen. Dat komt de volgende keer dan wel weer,” lacht hij.


Het vijf stappenplan:

  • Schrap tussen de 500 en 750 calorieën per dag. Dan kun je tussen de 0,5 en 1 kilo per week kwijtraken.
  • In combinatie met de juiste training kun je wel 1,5 kilo per week afvallen.
  • Gebruik een voedingsdagboek, een websites om je calorieën bij te houden of een app om een idee te krijgen hoeveel calorieën je op dit moment eet.
  • Trek hier 500 tot 750 calorieën vanaf zodat je weet hoeveel je moet eten om af te vallen.
  • Belangrijk: Eet niet minder dan 1200 calorieën per dag. Dat is niet veilig, omdat je dan niet voldoende voedingsstoffen binnenkrijgt.

Meer informatie:

Brian Dort: level2level.nl

 

 

Meer DenD