De geheimen achter de TLC-series – deel 1

Door: Tanja Brouwer
08-10-2019

De series op TLC zijn razend populair. De reality-series worden door duizenden mensen bekeken, maar nu blijkt dat die series helemaal niet zo ‘reality’ zijn. De entertainmentwebsite Creenrant.com heeft namelijk onthuld aan welke regels de sterren van de zender zich moeten houden en wat zij allemaal moeten doorstaan.

Tekst gaat verder onder advertentie
   

Bruiden

Say Yess to the Dress is ongetwijfeld het populairste programma op de vrouwenzender. Naast de Amerikaanse is er ook een Britse versie en sinds kort begeleid ‘onze’ Fred van Leer vrouwen uit Nederland en België die op zoek zijn naar een trouwjurk. Maar als bruid meedoen aan het programma blijkt niet zo rooskleurig als het lijkt. De winkel waar de Amerikaanse Randy bruiden helpt hangt vol met jurken, maar Creenrant schrijft dat bruiden maar uit vier jurken mogen kiezen om zo de opnametijd te beperken.

Duggars

Het lijkt alsof de Duggar-familie het allemaal goed voor elkaar heeft. Het gezin, dat bestaat uit vader, moeder en negentien(!) kinderen, gaat regelmatig op luxe vakanties en doet grote aankopen. Maar Creenrant weet dat ze dat niet zelf betalen, maar dat TLC dat allemaal voor hen regelt. Niet uit liefdadigheid of bedankje, maar omdat ze hopen dat het interessante beelden oplevert. Tijdens zo’n vakantie wordt het gezin niet met rust gelaten want overal waar ze heengaan zijn de camera’s.

Peuters en kleuters

Toddlers en Tiaras is al drie jaar niet te zien op TLC. Het programma is van de buis gehaald toen de kritiek groeide, want de manier waarop de kleine meisjes werden opgemaakt en gekleed was volgens velen niet juist. Sommige vijfjarigen werden omgetoverd tot tieners. Hoewel een aantal peuters en kleuters beroemd zijn geworden door het programma, zullen er maar weinig kinderen en ouders zijn die het jammer vinden dat het programma is gestopt. TLC betaalde kinderen namelijk niet, en dus hielden ze geen zakcentje over aan hun optreden op internationale televisie.

 

Meer DenD