Dé hoedjes van Prinsjesdag 2018

Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Tanja Brouwer

Vanmorgen zaten Kamerleden in de kappersstoel en stonden ministers voor de spiegel. Iedereen wilde er op en top uitzien voor Prinsjesdag, want hoewel het een politieke aangelegenheid is, gaat het natuurlijk ook over uiterlijk vertoon.

Erica Terpstra

De vrouwen hebben hun mooiste hoeden opgezet en stelen zoals altijd de show. Al jaren proberen zij op te vallen door een bijzonder ontwerp op hun hoofd te zetten. Die traditie is begonnen bij Erica Terpstra, die in 1977 als VVD-Kamerlid voor het eerst op Prinsjesdag een hoed opzette. Ze wilde opvallen in de grijze massa. Veel andere vrouwen volgden haar voorbeeld, en sindsdien is het een traditie.

Ook vandaag hebben de vrouwen weer alles uit de kast gehaald om op te vallen tussen de heren in pak. Zo draagt Carola Schouten, minister van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit, een groot blauw exemplaar en heeft Barbara Visser, staatssecretaris van Defensie een rode hoed op, die precies dezelfde kleur heeft als haar jurk.

Koningin Máxima droeg een pastelkleurige japon en een bruin hoedje van dunne stof.

https://www.instagram.com/p/Bn3htXyCixj/

Filmpje

De hoedjes die de VVD-Kamerleden op zouden zetten, wat geen verrassing meer. De politieke partij deelde vanochtend een filmpje op hun Twitteraccount waarin alle vrouwelijke en mannelijke Kamerleden al in vol ornaat te zien waren. Het filmpje kreeg veel kritiek, want Twitteraars vonden het filmpje waarin de politici poseren ontzettend ijdel.

 

 

 

Tags

ERICA TERPSTRAHOEDJESPRINSJESDAGVVD

Lees verder

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck