De hoop in Engeland groeit: gaat de Queen eindelijk Lilibet ontmoeten?

Gaat Queen Lilibet ontmoeten?
Door: Charlotte Wijnen
12-04-2022

Harry en Meghan reizen aan het einde van deze week naar Den Haag voor de opening van de Invictus Games. In kleine kring valt te horen dat ook hun twee kinderen, Archie en Lilibet, mee zullen gaan. In Engeland groeit de hoop dat het gezin daarna langsgaat in Engeland voor een ontmoeting met Queen Elizabeth.

Het wordt de eerste Europese trip van het koppel sinds ze ruim twee jaar geleden een stap terug deden binnen de Britse koninklijke familie en naar Amerika vertrokken. Of Archie en Lilibet meegaan naar Nederland is nog nergens bevestigd, maar volgens De Telegraaf wordt er door insiders beweerd dat het hele gezin afreist naar de opening.

Verjaardagscadeau Queen

In Engeland groeit daardoor de hoop dat het gezin tijdens hun bezoek ook even langsgaat in Engeland. De verjaardag van Queen Elizabeth valt samen met de Invictus Games. Ze wordt 21 april 96 jaar en de Invictus Games duren tot en met 22 april.

Het gezin zou dus even op en neer kunnen vliegen om de jarige Elizabeth te verrassen met een heel bijzonder cadeau: de eerste ontmoeting met Lilibet.

Ook heeft de Queen haar achterkleinkind Archie al een lange tijd niet meer gezien. Sinds het vertrek van Harry en Meghan naar Amerika is Archie niet meer in Europa geweest. Zijn zusje Lilibet was er zelfs nog nooit.

Herdenkingsdienst tóch niet de laatste kans?

Eerder werd beweerd dat de Queen haar achterkleinkinderen nooit meer zal zien. Velen zagen de herdenkingsdienst van prins Philip, waar Harry niet bij aanwezig was, als laatste kans voor een ontmoeting met Lilibet.

,,De kans wordt steeds kleiner dat Elizabeth en Lilibet elkaar ooit zullen zien”, zei royaltyexpert Richard Fitzwilliams onlangs in The Sun. ,,Dat is heel jammer, want de Queen is gek op al haar achterkleinkinderen. Misschien was dit wel de laatste kans, gezien de koningin steeds slechter te been wordt. Haar gezondheid gaat erop achteruit.” Maar hopelijk komt daar tijdens de verjaardag van de Queen eindelijk verandering in.

Meer DenD