De jaren én kilo’s tellen bij Willem-Alexander

Willem -Alexander ondergaat metamorfose|Willem-Alexander
Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Lola van Leeuwen

Wordt de fitnessruimte in Huis ten Bosch wel gebruikt of duikt Willem-Alexander meteen de koninklijke spa in als hij zegt te gaan sporten? Wie de bordesfoto’s van de beëdiging van het derde en het vierde kabinet-Rutte naast elkaar legt, kan maar een conclusie trekken: onze koning moet snel aan de lijn.

Willem-Alexander is met zijn 54 jaar een leeftijdsgenoot van premier Mark Rutte, die ontegenzeggelijk in een veel betere conditie verkeert. Bovendien helpt de donzige baard van de Koning ook niet bepaald, want daardoor wordt het gezicht optisch gezien doorgaans wat boller.

Corona veroorzaakt, netzoals bij iedereen die thuis werkt extra kilo’s. Dus ook bij de Koning. Een straf schema en een gezonde levensstijl helpt om de weegschaal niet te laten doorslaan. Het schema van de Koning was afgelopen anderhalf jaar behoorlijk gekortwiekt. Veel ‘werkbezoeken’ werden vooral digitaal afgelegd.

Ongetwijfeld zal Máxima haar man stimuleren om extra te bewegen en wat vaker een hapje én een drankje te laten staan. Prins Pils, zoals de Koning heel vroeger nog wel eens werd genoemd vanwege de maagrolletjes en de biertjes in zijn Leidse studentenhuis aan het Rapenburg, was in zijn jeugd super sportief. Hij reed zelfs in 1987 de Elfstedentocht uit. Het ligt niet voor de hand dat Willem-Alexander opnieuw ja zegt tegen een schaatstocht van maar liefst 200 kilometer.

Het beste advies is om aan de slag te gaan met een personalcoach. Drie keer per week verplicht sporten onder begeleiding gaat ongetwijfeld zijn vruchten afwerpen.

Willem-Alexander
Koning Willem-Alexander bij de beëdiging in 2017 van het derde kabinet Rutte en in 2022 bij de installatie van Rutte IV.

Tags

CORONAHUIS TEN BOSCHKONING WILLEM-ALEXANDER

Lees verder

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck