De Kwis hield Paul de Leeuw bij BNNVARA

Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Van onze redactie

AMSTERDAM – Het programma De Kwis hield Paul de Leeuw de afgelopen jaren aan boord bij BNNVARA. Zolang de omroep doorging met De Kwis bleef Paul de Leeuw de omroep trouw, vertelde hij vrijdag aan tafel bij RTL Late Night.

“Zolang De Kwis zou bestaan zou ik bij de VARA blijven. Dat was mijn kindje. Maar De Kwis stopte. Dan kom je in een soort grilligheid: Wat kan ik nog doen? Ik zag niet een nieuw programma aankomen waarin ik nog een rol zou spelen”, zei de presentator die vrijdag bekendmaakte na de zomer afscheid te nemen van de publieke omroep waar hij 28 jaar werkte. Hij volgt volgend jaar januari Gordon op als jurylid in Holland’s Got Talent, de show die Humberto Tan gaat presenteren.

“Er zijn veel programma’s bij de publieke omroep die ik leuk vind, zoals Heel Holland Bakt en Maestro, maar dat zijn programma’s die BNNVARA niet maakt. Wat wil ik nog? Toen kwam Holland’s Got Talent. Nu zeggen ze ook: wil je niet een personalityprogramma maken waar je goed in bent: improviseren, mensen blij maken, mensen ontroeren met muziek of met wensen. Toen ben ik gaan nadenken en heb ik besloten: ja ik ga het gewoon doen.”

Daarbij speelde mee, vertelde Paul, dat hij geen contract meer had bij BNNVARA. “Ik ben niet meer de meest populaire en de meest hotte. Ik had geen contract meer. Het duurde steeds langer, er waren directiewisselingen en er gebeurde heel weinig. Bovendien is het een grillig landschap en wordt er bij de publieke omroep flink bezuinigd op amusement. Ik ben daarom ook gaan bewegen en kijken of er iets te halen valt. Bij Holland’s Got Talent kan ik wel een goede rol spelen als jurylid.”

De Leeuw noemt de overstap ‘heel eng’. “Je moet verzuring tegengaan bij jezelf. En ik kreeg zoveel energie van nieuwe dingen. Ik verdien meer dan bij de publieke omroep. Natuurlijk is dat heel fijn. Maar dat is niet de echte reden.” Paul hoopt dat hij voor de NTR het jaarlijkse programma Knoop in je zakdoek gala kan blijven presenteren.

 

BuzzE

 

 

Tags

BNNVARAPAUL DE LEEUW

Lees verder

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck