‘De Ligt maakt zondag debuut bij Juventus’

|
Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Caroline Vlietstra

De Nederlandse Matthijs de Ligt gaat zondagmiddag zijn debuut maken bij zijn nieuwe club Juventus. Dat terwijl de verdediger nog geen enkele minuut heeft getraind met zijn team.

Geen training nodig

,,Hij heeft nog niet met zijn ploeggenoten getraind” zegt trainer Maurizio Sarri tegem Football Italia. ,,Maar hij gaat zeker een deel van de wedstrijd spelen” vertelt hij er achteraan. Zondagmiddag om 13:30 uur speelt Juventus tegen Tottenham Hotspur.

75 miljoen euro

Voor een bedrag van 75 miljoen euro is afgelopen donderdag de transfer van de Ligt afgerond. Vrijdag presenteerde ‘De Oude Dame’ hun nieuwe aanwinst. Diezelfde dag vertrok de gehele selectie naar AziĆ« voor het trainingskamp. ‘Golden Boy’ Matthijs de Ligt stapte ook in dit vliegtuig.

Vrienden met de coach

Een van de redenen dat de 19-jarige De Ligt voor de club Juventus heeft gekozen komt mede door de Italiaanse coach Sarri. ,,Ik sprak met hem over de telefoon en daarnaast heb ik veel goede dingen over hem gehoord. Ik hou van zijn voetbalfilosofie en hoe hij zijn verdediging neerzet” zegt hij. De twee lijken het goed met elkaar te kunnen vinden.

 

 

Tags

de ligtde oude damegolden boyItalieJuventusMatthijs de LigtVoetbalVoetballer

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck
  • micazu: Mijn huis, jouw vakantie