De Luizenmoeder kanshebber voor Nipkowschijf

25

HILVERSUM – De Luizenmoeder behoort tot de drie kanshebbers voor de Zilveren Nipkowschijf. De humoristische AVROTROS-serie krijgt in de strijd om de prestigieuze televisieprijs concurrentie van Ersin in wonderland (VPRO) en In het spoor van IS (BNNVARA).

De Ere-Nipkowschijf gaat naar André van Duin. De 71-jarige komiek was dit jaar onder meer te zien als presentator van Heel Holland Bakt en als acteur in Het geheime dagboek van Hendrik Groen. Van Duin wordt geprezen om zijn jarenlange vakmanschap, zijn veelzijdigheid en het feit dat hij zichzelf opnieuw lijkt te hebben uitgevonden. “Hij is aan een tweede carrière begonnen”, stelt recensent Angela de Jong.

De drie genomineerden voor de Nipkowschijf werden woensdag bekendgemaakt in de live-uitzending van M, de nieuwe show van Margriet van der Linden. TV-recensenten Angela De Jong (AD), Haro Kraak (Volkskrant) en Renate van der Bas (Trouw), die in de jury zitten, mochten de namen bekendmaken.

Naast de genomineerden was er ook een eervolle vermelding voor De neven van Eus (NTR). “Een dappere reportagereeks”, zegt Van der Bas over de serie van schrijver Özcan Akyol.

 

BuzzE