De opvallendste outfits van het Met Gala: Nikkie de Jager schittert

Nikkie de Jager schittert op Met gala
Door: Charlotte Wijnen
14-09-2021

Het Met Gala vond gisterenavond plaats in het Metropolitan Museum of Art in New York. En hoewel de kunstwerken in de zaal al opvallend genoeg zijn, waren de outfits van de sterren nóg opvallender. Ook onze Nikkie de Jager was van de partij, ze schitterde tussen de wereldsterren.

Vanwege de coronapandemie werd het feestje een jaar uitgesteld en verplaatst van mei naar september. Daarnaast moesten de aanwezige sterren gevaccineerd zijn en op veel plekken een mondkapje dragen.

Het Met Gala van dit jaar heeft een opvallende jeugdige indruk, gepresenteerd door Billie Eilish, acteur Timothee Chalamet, dichteres Amanda Gorman en tennisster Naomi Osaka, geen van allen ouder dan 25 jaar. Honderden modellen, artiesten en ontwerpers kwamen bij elkaar en dit jaar was het thema een ode aan de Amerikaanse mode.

Nikkie maakt statement

De Nederlandse Nikkie de Jager was één van de aanwezige sterren. Nikkie verscheen in een prachtige jurk van de Nederlandse designer Edwin Oudshoorn met een mooie boodschap. De kleuren van de transvlag kwamen terug in de jurk die ze droeg.

Nikkie de Jager

Kim Kardashian onherkenbaar

Wie ook een opvallende outfit droeg was Kim Kardashian. Of eigenlijk eerder: onherkenbaar. Ze droeg een outfit van Balenciaga waarbij haar hele lichaam en gezicht bedekt was. Wel heel handig als je geen zin hebt om je make-up te doen…

Kim Kardashian

Ook Rihanna gaat voor zwarte outfit

Rihanna koos net als Kim Kardashian voor een zwarte outfit, maar wel eentje waarbij haar gezicht te zien was. Ook haar outfit is van Balanciaga.

Rihanna

Iman Abdulmajid verschijnt als zon

Iman Abdulmajid was gisteravond het zonnetje in huis. Ze droeg een prachtige creatie van Harris Reed waar 400 uur aan is gewerkt.

Billie Eilish zet modemerk onder druk

Billie Eilish verscheen in een lange jurk van Oscar de la Renta met een sleep van bijna vijf meter lang. Ze zette het modemerk onder druk om voortaan bont te weren in hun collecties, anders wilde de zangeres de creatie niet dragen.

Lil Nas droeg drie outfits

In plaats van slechts één in het oog springende outfit, pronkte de 22-jarige rapper met drie glamoureuze outfits. Zijn entree maakte hij in een mantel van Versace. Zijn tweede outfit was een gouden harnas en later kwam hij tevoorschijn in een glimmende bodysuit.

Jennifer Lopez als cowgirl

Jennifer Lopez verscheen als cowgirl in een outfit van Ralph Lauren. Daarbij kon natuurlijk de diepe decolleté niet ontbreken.

Blote outfit van Kendall Jenner

Kendall Jenner koos zoals gewoonlijk voor een nietsverhullende outfit, dit keer van Givenchy. De doorschijnende jurk is versierd met juwelen.

Justin en Hailey Bieber

En zo waren er nog veel meer opvallende outfits. Vrijwel de enige sterren die geen opvallende outfit droegen, waren Justin en Hailey Bieber. Zij gingen voor het eerst samen naar het Met Gala maar kozen voor een wat ‘simpelere outfit’.

Meer DenD