De schandalen rondom Dr. Nowzaradan

Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Tanja Brouwer

Hij is de redding voor veel mensen met obesitas geweest, maar toch ligt dokter Nowzaradan, bekend van het TLC-programma My 600-lb Life nu onder vuur. De dokter zou namelijk een hele andere kant hebben en niet zo’n goede man zijn als hij zich op televisie voordoet.

Operatie

Mensen met morbide obesitas en die zo zwaar zijn dat andere dokters ze niet willen opereren krijgen een kans in het TLC-programma. De deelnemers worden door Nowzaradan en zijn team begeleid bij het afvallen, voeren de operatie uit en helpen ze een gezond leefpatroon te ontwikkelen. Maar nu is duidelijk dat Nowzaradan helemaal niet zo’n goede dokter is als wordt beweerd.

Hij is namelijk meerdere keren aangeklaagd door patiënten. Een van de zaken ging over een buis van bijna 17 centimeter lang die hij in de buik van een patiënt had achtergelaten. Volgens de Amerikaanse website nickiswift.com is hij in september 2017 nog een keer aangeklaagd voor zo’n zelfde fout. Hij zou deze keer een stalen voorwerp van 27 centimeter in een patiënt laten zitten.
Daarnaast is het programma veelbesproken omdat er in de afgelopen paar jaar vijf deelnemers zijn overleden nadat ze de ingreep hadden gehad en kilo’s waren afgevallen. Twee keer is hij voor de rechter gesleept door een nabestaande van de overledene, maar Nowzaradan beweerde dat het de schuld was van de patiënt.

Scheiding

Tot slot zijn er de geruchten rondom zijn gebroken huwelijk. In 2002 scheidden zijn vrouw Dolores en hij. Zijn ex beschuldigde hem van wrede behandeling en dat ze geen steun kreeg. Uiteindelijk is hun scheiding uitgevochten voor de rechters, die besloot Dolores 70% van hun gezamenlijke vermogen toe te kennen.

Tags

DOKTERMY 600-LB LIFEOVERGEWICHTVET

Lees verder

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck