De tanende roem van Winston Gerschtanowitz: ‘Ik krijg niets meer’

Winston
Door: Eva Steins
19-04-2021

Is het voorbij met de roem van Winston Gerschtanowitz? In een openhartig gesprek met William Rutten voor de online serie ‘Op de gevoelige plaat’ stort de presentator zijn hart uit…

Tekst gaat verder onder advertentie
   

Winston werd bekend nadat hij op negentienjarige leeftijd meedeed aan de soap Goudkust, inmiddels al ruim 25 jaar geleden. Deze stap werd weloverwogen gezet door Gerschatnowitz. ,,Ik was helemaal geen acteur zelfs, ik werd er toe gebombardeerd”, vertelt Winston. ,,Ik wilde toen gewoon dit vak maken. Ik voel mezelf ook altijd meer een maker, dan iemand die alleen bekend is. Via via werd ik ineens op straat gevraagd of ik auditie wilde doen voor een soapserie. Ik was destijds iemand die nog liever op school een schaakdiploma haalde, dan dat hij toneel speelde. Dat zegt veel”.

Acteur

Toch koos Winston ervoor om de rol aan te nemen. ,,Toen ben ik dat toch gaan doen, omdat ik dat maken van het vak natuurlijk vanuit de filmindustrie van mijn vader en mijn opa al kende.”

Toen Winston die rol in Goudkust vertolkte werd hij ook voor het eerst razend bekend. ,,In die tijd kreeg ik postzakken vol fanmail”, vertelt hij.

Inmiddels ligt dat heel anders, vertelt Winston openhartig. De tijden van bergen met post van fans zijn voor hem helaas voorbij. ,,Ik maak nu om de week mijn brievenbusje open, maar dan ligt er niets meer, hoor!”

Meer DenD