De tranen van Anne Lok bij Twan: Pechtold kan niet meer naar zichzelf in de spiegel kijken

Anne Lok|||Anne Lok|
Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Jos La Grande

Vernederd en geraakt door een politicus die zijn mond vol heeft over ethiek rollen de tranen over de wangen van Anne Lok aan tafel bij Twan Huys. ,,De zaak is niet afgedaan”, zegt de voormalige minnares over de manier waarop de D66-voorman met haar is omgegaan na een relatie van vier jaar.

,,Ik kan mij gewoon niet voorstellen dat je zo met anderen kan omgaan. Je kunt dan niet meer in de spiegel kijken. Er is iets in mij beschadigd.”

Lok is zichtbaar gebroken. Ze is kwetsbaar. En dat al maandenlang. Een man heeft haar in de steek gelaten, hij heeft haar laten zitten en ging gewoon zijn eigen weg. Anne Lok bleef achter.

Karaktermoord

Er dreigde karaktermoord op haar te worden gepleegd, terwijl de werkelijkheid in haar ogen anders ligt. Dat bericht van de mogelijke karaktermoord ontving ze van weekblad Privé en dat beangstigde de vrouw die vier jaar lang was met Pechtold. Ze wapende zich tegen de dreigende beeldvorming door met anderen de gebeurtenissen over het gedrag van haar voormalige liefde te delen.

Het alarm door dat plotselinge bericht ging af bij haar. Ze wilde zichzelf en haar kinderen beschermen tegen de dreigende publiciteit. Het maakte haar strijdbaar. Wil ze wraak na wat haar is aangedaan?

Voor Huys was Anne Lok de eerste grote klapper van zijn talkshow. Na een aarzelende start deze week had de talkshowhost hét gesprek van de dag aan tafel. Maar Lok ging, ook niet na enig aandringen, niet inhoudelijk in op datgene wat Pechtold haar precies zou hebben aangedaan.

Druk

Over de druk bijvoorbeeld die de 52-jarige Pechtold zou hebben uitgeoefend om abortus te plegen die Anne niet wilde. En dat ze bijvoorbeeld zelfs na inname van de eerste pil nog twijfelde, wilde Anne ook niet praten. Ze beschouwt het, netzoals Pechtold overigens, als een privéaangelegenheid. Bovendien zou Pechtold mogelijk ook de vader zijn van de tweeling.

Ze kan de trieste gebeurtenissen bewijzen, zei ze bij Late Night. Lok zegt over correspondentie (‘van datgene wat ik heb meegemaaakt’) te beschikken, waarmee ze haar verhaal kan staven. In de brief, hieronder afgedrukt, voelde ze bedreigd dat ze als ‘labiel en gestoord’ zou worden weggezet.

Onervaren

Maar Anne, onervaren als het gaat om de omgang met de media, voelt zich ook overvallen door de publiciteit in weekblad Privé. Ze schrok van het verhaal in Privé en De Telegraaf, maar ze neemt bij Twan Huys niets van de inhoud terug. Ze was in de gesprekken, die ze kennelijk wel heeft gevoerd, in de veronderstelling dat het off the record was…

Van een exclusief interview, zoals wordt gesuggereerd, is geen sprake volgens haar. Overigens geeft ze de fotograaf nog wel een handje als die foto’s van haar maakt.

Tegen Huys geeft ze toe dat ze in juli van dit jaar al het partijlidmaatschap van D66 heeft opgezegd. Dat ze ook ook haar ontslag zou indienen als duoraadslid van de gemeenteraad van Meppel is een logisch gevolg.

 

Tags

ABORTUSALEXANDER PECHTOLDANNE LOKD66LATE NIGHTRTLTWAN HUYS

Lees verder

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck