De tranen van Miss Montreal bij Beste Zangers gaan door merg en been

Beste zangers
Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Jos La Grande

Hoeveel ontelbare tranen vloeiden er de laatste jaren wel niet bij Beste Zangers? Het werd zelfs het handelsmerk van het AVROTROS-hitprogramma.

Maar deze avond was anders dan anders. Met Sanne Hans, beter bekend als Miss Montreal. Zij was de hoofdpersoon en wat voor één. We keken naar een vulkaan aan emoties van een geweldig muzikaal talent, die in de muziek van haar collega’s een troostende schouder vond.

De tranen, die vloeiden uit de ogen van deze Sanne Hans, gingen door merg en been. Het waren geen valse emoties vanwege een toneelstukje in een geïmproviseerde studio op het Spaanse feesteiland Ibiza. We keken naar een jonge vrouw, kwetsbaar ook, die haar geluk niet opkon met haar muzikale vrienden om haar heen. Onder hen Diggy Dex, Stef Bos, Suzan & Freek, Milow en Wulf die haar stuk voor stuk beroerden.

Sanne Hans vertelde over het gebroken huwelijk van haar ouders. Hoe ze heen en weer werd geslingerd tussen haar moeder en haar vader, bij wie ze op haar 14e ging wonen en hem opeens als mens begon te leren kennen. Ze vertelde hoe hij voor haar een kop chocolademelk maakte in de magnetron en hoe hij Sanne vrij liet in haar puberleven.

De week op Ibiza met Beste Zangers maakte veel, zo niet alles, los bij Sanne Hans. ,,Ik heb hier mensen ontmoet die snappen wat we mee maken. Daar word ik heel blij van. Dit heb ik lang niet gevoeld. Ik ben blij dat ik dit gevoel heb.”

Wulf mocht als laatste zingen voor Miss Montreal. Met ‘Till the Sun comes up’ sloot hij Beste Zangers optimistisch af.

,,Emotie en schoonheid en ook weer licht aan de horizon”, zo vatte Stef Bos deze speciale aflevering met Sanne Hans af, terwijl de hoofdpersoon op het afsluitende ‘We’re going tot Ibiza’ opgelucht haar wangen droogde. Nederland heeft Sanne Hans nu pas goed leren kennen. Prachtige tv.

LEES OOK: Is Miss Montreal opnieuw verliefd?

Tags

Beste zangersDiggy DexIbizaMiss MontrealSanne HansStef BosSuzan & FreekWulf

Lees verder

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck
  • micazu: Mijn huis, jouw vakantie