Dean Saunders moet jaar in de bak

Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Tanja Brouwer

Dean Saunders, de broer van Ben Saunders, is veroordeeld tot een celstraf van anderhalf jaar, waarvan zes voorwaardelijk. Hij werd eerder al veroordeeld tot acht maanden celstraf wegens mishandeling van zijn ex-vriendin en het in brand steken van de auto van zijn ex-stiefvader. Die straf is nu verlegd.

Onschuld

In augustus 2014 heeft de zanger met spiritus de auto van zijn ex-schoonvader in brand gestoken. De auto stond vlakbij andere woningen, en dus was er gevaar dat de brand zou overslaan op een woning. Het was zo gevaarlijk, dat de rechter heeft besloten Saunders straf tot achttien maanden te verlengen.

De zanger is het niet eens met de verhoging van zijn straf, en beweert dat hij niet schuldig is. “We hebben overal rekening mee gehouden, ook hiermee”, zei hij na de rechtszaak. “Maar het blijft natuurlijk hartstikke jammer. Dit is iets wat je niet wil, maar iets wat je moet accepteren.” Toch laat Dean het er niet bij zitten, want hij heeft gelijk hoger beroep aangetekend. “Ik blijf niet accepteren dat ik word beschuldigd van iets wat ik absoluut niet gedaan heb.”

Mishandeling

Het hof gelooft niet dan Dean niets met de brand te maken heeft. Zo heeft hij informatie gezocht over hoe je het beste een auto in brand kan steken en heeft hij zijn broer gevraagd om de brand aan te steken.

Destijd werd Dean ook veroordeeld voor de mishandeling van zijn ex-vriendin en zoontje. Hij heeft haar een gebroken kaak geslagen.

Tags

BEN SAUNDERSDEAN SAUNDERSMISHANDELING

Lees verder

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck