Decaan University of Aruba ’teleurgesteld’ over protestactie

Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Van onze redactie

Decaan Ruth Bonnevalle-Kok van de faculteit Rechtsgeleerdheid aan de University of Aruba reageert teleurgesteld op een protestactie van dinsdagmiddag tijdens het bezoek van prinses Amalia. “Ik heb deze student persoonlijk uitgenodigd voor dit college en ik ken haar als een gemotiveerde goede student en ik weet dat zij politiek geëngageerd is”, laat ze weten in een verklaring.

Studente en politicus Gisele Sint Jago zong uit protest een slavenlied. Tijdens een college Kenmerken Caribisch Recht stond ze zingend op. “Dit is een vreedzaam protest”, riep ze.

Bonnevalle-Kok noemt het “prima” dat de studente politiek geëngageerd is. “De Universiteit van Aruba staat voor diversiteit, exclusiviteit en open voor een kritische houding van studenten. Maar door zo’n belangrijke moment, zowel voor de universiteit als voor de prinses van Oranje, te kapen heeft zij het in haar gestelde vertrouwen diep beschaamd.”

De studente werd door beveiligers direct uit de zaal verwijderd. Koning Willem-Alexander en koningin Maxima zaten ook in de zaal. Of de protestactie gevolgen heeft voor de studente, kon de decaan niet zeggen.

 

BUZZR

 

 

Lees verder

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck
  • micazu: Mijn huis, jouw vakantie