Deel bewoners niet naar huis door grote brand in Amsterdam

Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Van onze redactie

AMSTERDAM (ANP) – Een deel van de bewoners van het appartementengebouw in Amsterdam waar zaterdagavond brand uitbrak kan niet naar huis. De brandweer liet rond 23.30 uur weten nog altijd bezig te zijn met het blussen van de brand, die rond 20.00 uur uitbrak in het appartementengebouw aan de Joan Muyskenweg in Amsterdam-Oost. Het knooppunt Amstel, waar de snelwegen A2 en A10 samenkomen, werd eerder vanwege rook afgesloten.

Het vuur brak uit op de bovenste verdieping van het gebouw met zeven verdiepingen en woedde in meerdere appartementen. Door het vuur is aanzienlijke schade aan meerdere woningen.

De tientallen bewoners van het gebouw zijn geëvacueerd en worden opgevangen in een nabijgelegen hotel. Drie bewoners hebben rook ingeademd. Ze zijn nagekeken door ambulancepersoneel, maar hoefden niet naar het ziekenhuis. De oorzaak van de brand is nog niet bekend.

Omstreeks 21.30 uur meldde de brandweer dat de brand en rookontwikkeling aan het afnemen zijn. Mensen die in de buurt wonen en last hebben van de de rook, wordt gevraagd ramen en deuren uit voorzorg te sluiten.

 

ANP

 

 

Lees verder

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck