Deel van Black Is King werd opgenomen in Beyoncés tuin

Door: DitjesDatjes
04-08-2020

Een deel van Beyoncés net uitgekomen visuele album Black Is King werd opgenomen in de tuin van de zangeres. Dat vertelt Kwasi Fordjour, een van de regisseurs van het album aan Entertainment Tonight.

Tekst gaat verder onder advertentie
   

Het album werd op verschillende locaties geschoten, waaronder Zuid-Afrika, België en Londen, maar dus ook Queen B’s eigen achtertuin. “Het boomshot uit Already, dat was in haar achtertuin”, vertelt Fordjour. Die video was de eerste van het album, waardoor hij het langst duurde om te maken. “We schoten die gespreid over vier, vijf dagen.”

Zerina Akers, een mode-stylist die voor Black Is King werkte, vertelt verder dat Beyoncé maar liefst 63 verschillende kledingsets draagt in de 85-minuten durende film. “Je moest goed voorbereid zijn”, licht ze toe. Als Beyoncé aangaf dat het haar leuk leek om in een bepaalde opname een t-shirt te dragen, werden er voor de zekerheid ook tien baljurken mee naar de set genomen. “Want vaker wel dan niet kwamen we op locatie en zei ze: ‘Oh het is zo mooi, we moeten iets grootsers hebben’.”

Blue Ivy

Een andere factor die om flexibiliteit bij de crew vroeg: Beyoncés dochter Blue Ivy. Die verraste geregeld door ineens mee te willen doen. “Een groot deel van de tijd kiest zij zelf wanneer ze meedoet”, aldus Akers. “Het kan dat ze haar moeder iets ziet doen wat ze cool vindt. Als ze er iets in ziet kan ze zeggen: ‘Ik wil dat doen, mag ik dat eens proberen?'”

Black Is King is exclusief te zien en te horen bij streamingdienst Disney+. Beyoncé schreef, regisseerde en produceerde het visuele album zelf. De release komt iets meer dan een jaar na de reboot van Disneys The Lion King, waarvoor de zangeres de stem van Nala insprak. De tracks op het album zijn gebaseerd op die van de film.

 

BuzzE

 

 

Meer DenD