Deelneemster aan nieuw programma Olcay woest: ‘Over mijn grens gegaan’

Deelnemer Olcay WOEST
Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Charlotte Wijnen

In de eerste aflevering van Fatale Liefde, het nieuwe programma van Olcay Gulsen, deelt Tessel haar verhaal over partnergeweld. Maar daar lijkt ze achteraf spijt van te hebben, want de productie is over haar grenzen gegaan om er een ‘sensatieverhaal’ van te maken. Dat laat ze weten op social media.

Dinsdagavond kwam de 23-jarige student Tessel aan bod in het programma. Ze was 19 toen ze tijdens een weekend-tripje naar Londen een oudere jongen ontmoette van wie ze diep onder de indruk was. De jongen zoekt haar nog een keertje op in Amsterdam, en kondigt daarna aan dat hij een baan kan krijgen in Nederland. En of hij dan zolang bij haar in haar studentenstudio kan wonen. Tessel vindt het spannend, maar zegt uiteindelijk ja.

‘Ik wilde niet neergezet worden als zielig slachtoffer’

Het was het begin van een gewelddadige relatie vol scheldpartijen en blauwe plekken. Na vijf maanden vond ze de kracht om hem de deur uit te zetten en hervatte haar leven. Dapper, maar zo werd ze naar eigen zeggen niet neergezet in de aflevering van Fatale Liefde. Sterker nog, de productie drong op veel vlakken zo erg aan dat ze over haar eigen grenzen moest.

De productie verzekerde Tessel dat het een ‘integer, empowering programma’ zou worden en absoluut niet sensationeel. ,,Ik vertelde de researcher dat het voor mij belangrijk was om niet neergezet te worden als zielig slachtoffer, maar om juist te laten zien dat je ook na een gewelddadige relatie gelukkig en succesvol kunt zijn”, schrijft ze op social media.

Achter haar rug om

,,Voor de opnames vroeg de redactie of mijn moeder wellicht ook wilde meehelpen aan de opnames, dat wilde ze niet. De redactie bleef meermaals aandringen en accepteerde pas na de vierde ‘nee’ dat ze niet zou meedoen.”

Hetzelfde gebeurde na de opnames. De redactie vroeg of Tessel nog foto’s uit die tijd had van haar en haar ex. ,,Ik gaf aan dat ik me er niet prettig bij voelde als ze een foto van mijn ex en mij zouden gebruiken”, legt Tessel uit. ,,Een poosje later hoorde ik van een vriendin dat de redactie haar, achter mijn rug om, had benaderd om foto’s van mijn ex en mij te sturen nadat ik had aangegeven dat dat me onprettig liet voelen.”

‘Lak aan de grenzen die ik stelde’

Pas nadat Tessel meerdere keren aangaf dat ze écht niet wilde dat de foto’s gebruikt werden, werd het pas uit de aflevering gehaald. ,,Ik vind het vrij ironisch dat een programma dat gaat over grenzen en geweld, en dus per definitie werkt met mensen die hier een traumatische ervaring mee hebben, zo lak heeft aan de grenzen die ik stelde.”

Tags

OLCAY GULSENWOEST

Lees verder

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck