Deense koningin in gulle bui

Deense Koningin
Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Van onze redactie

De Deense koningin Margrethe en haar man prins Henrik en kroonprins Frederik en zijn echtgenote kroonprinses Mary hebben de portemonnee getrokken voor arme kinderen. Het viertal doneert in totaal 750.000 kronen (ruim 100.000 euro) aan een Deense goededoelenactie.

 

Deense Koningin
Foto ANP/EPA

 

Margrethe en Henrik leveren een bijdrage van 500.000 kronen (ruim 67.000 euro) aan ‘Danmarks Indsamling’, Frederik en Mary maken 250.000 kronen (bijna 34.000 euro) over. Het geld komt uit de stichtingen van beide paren, maakte het Deense hof bekend.

Honger

 

Twaalf Deense goede doelen bundelen jaarlijks de krachten om onder de noemer Danmarks Indsamling geld in te zamelen. Dit jaar is het motto ‘geen kind moet hongerlijden’ en gaat de opbrengst naar landen in Afrika, Azië en Latijns-Amerika.

Aan de jaarlijkse inzamelingsactie is een televisie-actie gekoppeld. Daaraan werkten in het verleden vaker leden van de koninklijke familie mee. Zo woonden bijvoorbeeld Frederik en Mary in 2015 een deel van de rechtstreekse uitzending bij. In 2013 spraken ze reclamespotjes in voor de goededoelenactie.

Tags

DENEMARKENKONINGIN MARGRETHEROYALTY

Lees verder

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck