Definitief vertrek Harry en Meghan domineert Britse kranten

Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Van onze redactie

De definitieve ‘scheiding’ tussen het Britse koningshuis en prins Harry en zijn vrouw Meghan domineert zaterdag de Britse kranten. Vrijwel alle titels brengen het nieuws op hun voorpagina’s.

“Geen weg terug”, kopt The Guardian bijvoorbeeld bij een foto waarop het lijkt dat Harry en Meghan het koningshuis de rug toe keren. Ook The Independent kiest voor een soortgelijk beeld: “Meghan en Harry gaan officieel hun eigen weg.”

Andere kranten zoomen in op het feit dat Harry al zijn eretitels en beschermheerschappen moet inleveren. “Verdriet bij hertog na opgeven militaire titels”, kopt The Daily Telegraph. En The Daily Express: “Resoluut maar ‘verdrietig’, koningin neemt Harry titels af”.

Enkele tabloids springen gretig in op het drama achter de schermen en speculeren erop los wat de woorden in de statements die het koningshuis en Harry en Meghan deelden betekenen. Zo menen zij dat de hertog en hertogin van Sussex de koningin een steek onder water geven door te zeggen dat “iedereen een leven van dienstbaarheid kan leiden” en dat dat iets universeels is.

Dat zou een reactie zijn op het feit dat Harry en Meghan tegen hun zin alles hebben moeten opgeven voor hun vertrek uit het koningshuis. Koningin Elizabeth is van mening dat de twee niet vanuit Amerika kunnen werken voor de familie.

 

BUZZR

 

 

Lees verder

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck