Demonstranten verstoren militaire parade Queen

Door: Charlotte Wijnen
02-06-2022

Kort voor het begin van de militaire parade ter ere van het jubileum van Queen Elizabeth, hebben zeker vier mensen de optocht van de soldaten verstoord. De politie kwam direct in actie: de mannen werden van de weg gehaald en opgepakt.

Het is groot feest in Engeland. Na maanden van voorbereiding zijn de grote festiviteiten van start gegaan. Vandaag staat de militaire parade en de balkonscène op het programma.

Demonstranten opgepakt

Maar kort voor de start van de parade renden ineens drie mannen The Mall op, de weg die leidt van Trafalgar Square naar Buckingham Palace. De drie mannen gingen op de weg liggen en één liep dichtbij de soldaten en toonde een papier. Wat erop stond geschreven is vooralsnog onduidelijk.

De politie kwam snel in actie en haalde de mannen van de weg. Beelden van Sky News laten zien dat de mannen net op tijd weg werden gehaald. Ze werden opgepakt.

Eén van de mannen droeg een nagemaakte kroon. Je zou denken dat hij dan een fan is van de Queen, maar de situatie leek meer op een actie van tegenstanders van de monarchie. Wat de precieze motieven waren voor de demonstranten is niet bekend.

Tekst gaat verder onder de Tweet

Queen Elizabeth kijkt mee vanaf het balkon

Queen Elizabeth rijdt niet mee in een koets tijdens de militaire parade. Normaalgesproken doet de 96-jarige vorstin dat wel, maar dit jaar zal ze zwaaien vanaf het balkon van het paleis.

De kinderen van prins William en zijn vrouw Kate Middleton rijden dit jaar voor het eerst mee met de jaarlijkse verjaardagsparade. Prins George, prinses Charlotte en prins Louis rijden mee in een koets met hun moeder en Camilla.

Meer DenD