DenD-peiling: Omroep Max is de baas in Hilversum

DenD peiling|||||
Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Jos La Grande

Omroep MAX is de winnaar van onze peiling onder de bezoekers van onze website DenD.nl. De omroep van voorzitter en oprichter Jan Slagter eindigt een neuslengte voor op de superomroepen KRO-NCRV, AVROTROS en BNN-VARA. 

MAX krijgt het rapportcijfer acht. Dat is een fraai resultaat voor de ‘ouderenomroep’. De programma’s slaan kennelijk ook heel goed aan bij een wat jonger publiek. Uit de peiling blijkt dat Denkend aan Holland, Met het Mes op Tafel en Heel Holland Bakt geweldige magneten zijn voor MAX. DenD-lezers zetten ze met stip bovenaan. 

Opmerkelijk

De absolute sterren van Omroep MAX zijn vooral André van Duin en Sybrand Niessen die ook wordt gezien als een typisch MAX-gezicht. 

KRO-NCRV scoort een goede tweede plek met een 8-, terwijl BNNVARA en AVROTROS op de populariteitsladder op een gedeelde 3e plaats staan. Zij worden op een afstandje gevolgd door SBS, RTL4 en de VPRO. 

Opmerkelijk natuurlijk dat ook bij KRO-NCRV De Slimste Mens hoog scoort met coryfeeën Philip Freriks en Maarten van Rossem. Beiden zijn voor Hilversumse begrippen op leeftijd. Lezers noemen vooral ook Anita Witzier en ook Yvon Jaspers, die Boer Zoekt Vrouw presenteert, als belangrijke trekkers van deze omroepcombinatie.

Bij BNNVARA wordt Matthijs van Nieuwkerk als de meest populaire presentator genoemd. Hoewel hij al maanden DWDD niet meer presenteert. Een deelnemer schrijft dat de opvolger van Matthijs, Renze Klamer, wellicht ook hoge ogen kan gaan gooien. ,,Ik verwacht veel van Renze…”

Wakker Nederland

WNL, de omroep die tien jaar geleden werd opgericht als ‘Wakker Nederland’, krijgt hoge cijfers van deelnemers, maar ook lage. Vooral WNL op Zondag, de talkshow van Rick Nieman, blijkt populair. Vrijwel alle deelnemers waarderen de zondagshow. Een enkeling noemt Dragons Den en Misdaad College als favorieten. Goedemorgen Nederland, de dagelijkse ontbijtshow van WNL, krijgt minder punten.

Ook de EO boekt mooie resultaten, maar ook hier weer wordt het gemiddelde omlaag getrokken omdat anderen de programma’s helemaal niet zien zitten. De EO is er vooral voor de doelgroep. Met uitschieters als het royaltyprogramma Blauw Bloed van presentator Jeroen Snel en Het Familiediner.

Draai gevonden

Bij RTL4 springen 1 tegen 50 eruit, RTL Boulevard en Paul pakt uitMarieke Elsinga, het radiotalent, doet het bij RTL Boulevard op tv goed. Robert ten Brink scoorde ook het afgelopen seizoen met All You Need is Love dankzij de coronacrisis uitstekend. De VPRO moet het vooral hebben van Zondag met Lubach, een klasse apart. 

SBS heeft een aantal programma’s, die door de deelnemers worden genoemd als aantrekkelijk. Paar voorbeelden: Hart van Nederland, Chateau Meiland, maar ook de reallifesoap die opgenomen is in het vissersdorp Urk bleef hangen bij de deelnemers. 

Dionne Stax

Bij AVROTROS doet voormalig Journaal-lezeres Dionne Stax het meer dan goed. Zij is nu al het belangrijkste vrouwelijke gezicht van de omroep dankzij haar tv-programma’s. Ook haar dagelijkse radioshow tussen 14.00 en 16.00 uur draagt bij aan haar populariteit. 

AVROTROS wordt gezien als een omroep met een compleet aanbod met programma’s als De Beste Zangers maar ook met het Prinsengrachtconcert en successoap Ik Vertrek. Voor elk wat wils, maar wel met kwaliteit.

Tags

AVROTROSDIONNE STAXEOJAN SLAGTERJEROEN SNELOMROEP MAXRICK NIEMANROBERT TEN BRINKWNL

Lees verder

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck