Dennis Schouten verlaat Expeditie Robinson met TIA-klachten

Dennis Schouten verlaat Expeditie met Tia verschijnselen
Door: Ditjes en Datjes
06-09-2021

De eerste afvaller van Expeditie Robinson is bekend. En dit ging sneller dan verwacht. Het is Dennis Schouten. Hij verliet het programma vanwege TIA verschijnselen…

Tekst gaat verder onder advertentie
   

,,Een horrornacht in KroatiĆ«”, begint Dennis Schouten zijn post op Instagram. Hij vond de montage van de Expeditie Robinson maar ‘bijzonder’ en licht liever zelf toe wat er gaande was.

Paniek

,,Daar lagen we dan, met z’n allen tegen elkaar op een stukje bamboe. Als sardientjes in een blik. Slapen lukte niet, geen ruimte, honger en alles deed pijn. Ergens in de nacht merkte ik ineens dat ik geen gevoel meer had in mijn linkerarm”, dat de presentator in paniek raakte is duidelijk.

,,Ik liep direct naar het strand om te kijken of de rest van mijn lichaam het nog wel deed. In de stromende regen merkte ik dat vrijwel mijn hele linkerkant het niet meer deed, het gevoel was weg. Daar gaan we weer dacht ik”. Dit is namelijk niet de eerste keer dat de 26-jarige Dennis een TIA heeft. In april 2019 deelde hij beelden dat hij onwel werd in de auto, wat achteraf een TIA bleek te zijn. Begin dit jaar had hij weer neurologische klachten.

Publicatie DenD

Overigens publiceerde DenD begin al augustus dat Dennis Schouten was afgehaakt in verband met de teruggekeerde klachten. Dat werd toen ten stelligste ontkend.

Dennis Schouten
Bericht op DenD van 5 augustus jl.

‘Hel op aarde’

Dennis Schouten vandaag op zijn Insta: ,,Een uur lang heb ik tegen mezelf staan praten in de hoop dat ik niet weer mijn spraak zou verliezen. Op dat moment besef je wel: dit is letterlijk de hel op aarde”, aldus een bange Dennis.

Tijdens zijn ‘helse’ nacht wilden Schouten zijn mede kandidaten niet belasten met zijn problemen en vroeg de volgende dag pas om een dokter. ,,Mijn reflexen aan de linkerkant deden het niet meer, mijn bloeddruk was te hoog en ik kon mijn handen niet meer naast elkaar houden”. Er werd direct besloten dat Dennis naar het ziekenhuis moest.

In tranen

,,In tranen heb ik afscheid genomen van de groep”, schrijft hij. ,,Het was niet alleen een teleurstelling dat dit het einde was van mijn expeditie, maar vooral omdat dit weer heeft kunnen gebeuren”.

Drie maanden later en Dennis laat weten dat alles weer goed met hem gaat. ,,Ik let op mezelf” maar hij baalt wel dat hij zo snel het programma moest verlaten.

Meer DenD