Dennis Schouten weg bij Veronica Inside

Door: DitjesDatjes
20-01-2021

Dennis Schouten stopt als verslaggever bij het radioprogramma Veronica Inside. Dat laat hij op Instagram weten. De presentator zegt dat hij door zijn werkgever Talpa voor de keus werd gezet: stoppen bij Veronica Inside of met zijn programma RoddelPraat.

Tekst gaat verder onder advertentie
   

“Afgelopen week ben ik uitgenodigd door de directie van Talpa om met spoed te komen praten. In dit gesprek hebben zij mij verteld dat ik niet verder mag gaan met RoddelPraat, omdat zij dit geen leuk programma vinden”, schrijft de 25-jarige presentator. “Ik heb hierop nee gezegd omdat ik slechts één keer per week werk voor Talpa en ik iets principiëler ben geworden. Ik ga niet met een programma stoppen omdat mijn collega Jan Roos op een ‘zwarte lijst’ staat bij Talpa.”

Een woordvoerder van Talpa zegt in een reactie dat het bedrijf alleen met Schouten wil blijven werken wanneer hij zich niet meer bezighoudt met content “die zich onderscheidt door smakeloze grappen en het kwetsen van mensen”. “Daar willen wij ons niet mee associëren. Die toezegging heeft Dennis niet willen doen, wat betekent dat de samenwerking met hem nu is beëindigd.”

Schouten was zo’n drie maanden werkzaam voor het programma. In november maakte hij bekend na vijf jaar te vertrekken bij omroep PowNed, waar hij met zijn omstreden verslaggeving zijn bekendheid kreeg.

 

BuzzE

 

 

Meer DenD