Dennis Storm is tegenwoordig meubelmaker!

Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Molly Baas

Presentator Dennis Storm stopte in 2016 met presenteren bij BNN, en verdween daarna een beetje van de aardbodem. Maar nu heeft hij een boek geschreven over iets dat hij belangrijker vindt dan presenteren. In zijn boek Weg Ermee beschrijft hij waarom het zo mooi is om minimalistisch te leven.

3 op Reis

Dennis is bekend van programma’s als ‘Proefkonijnen’ en ‘3 op Reis’. In 2016 liet hij weten geen plezier meer uit het presenteren te halen en ermee te stoppen. Hij wilde tijd maken voor andere dingen, waaronder dus een boek schrijven over minimalistisch leven. De belangstelling daarvoor is ontstaan tijdens het vele reizen. ,,Ik vond hotelkamers altijd al fantastisch. Ze zijn ontzettend simpel en hebben alles wat je nodig hebt. Niets meer en niets minder”, vertelt Dennis aan LINDA. 

Minimalisme 

Dennis zegt dat minimalisme niet hoeft te betekenen dat je je huis verkoopt. ,,Voor mij betekent het dat ik meer tijd maak voor vrienden, dat ik vaker uit eten ga en minder werk. De dingen die ik belangrijk en leuk vind, hebben prioriteit.” De meubelmaker, want dat is wat hij tegenwoordig doet, vraagt zichzelf af waar hij daadwerkelijk gelukkig van wordt, en dat raadt hij ook aan anderen aan. Wordt je gelukkig van vijftig paar schoenen? Neemt hij als voorbeeld.

Toen hij zich dat afvroeg, gingen er langzaam steeds meer spullen de deur uit. Inmiddels heeft Dennis geen keukenkastjes meer en hoeft hij ook geen verjaardagscadeau’s meer.

Terugkeer TV?

Hoe je een echte minimalist wordt, staat niet in Dennis’ boek. ,,Ik probeer vooral te beschrijven wat er zo mooi is aan het minimalisme en wat voor winst je eruit kan halen in het echte leven.” Hij gaat je dus niet vertellen hoe je van die vijftig paar schoenen afkomt. En dat nemen wij dan ook maar voor lief. Of we Dennis ooit terug gaan zien op de buis? ,,99 procent zeker van niet”, zegt hij. De kans op een tweede boek is daarentegen wél aanwezig.

Tags

BNNDENNIS STORMSPUITEN EN SLIKKEN

Lees verder

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck