Dennis Weening emotioneel over vermoorde nicht Melissa

Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Charlotte Wijnen

Melissa, het nichtje van Dennis Weening, is in 2006 vermoord en haar zaak werd afgelopen woensdag behandeld in het programma Moorddossier. ,,Dit was één van de moeilijkste dingen ooit om te zien op tv”, schrijft Dennis emotioneel op Instagram.

In het programma Moorddossier, waarin verschillende Nederlandse moordzaken centraal staan, werd woensdagavond aandacht besteed aan de zaak van de vermoorde Melissa Ulrich uit Arnhem. Voor Dennis Weening komt de zaak heel dichtbij: Melissa was namelijk zijn nichtje.

Levend verbrand

In het programma wordt vertelt hoe Melissa de laatste uren van haar leven heeft doorgebracht. In 2006 wordt Melissa in haar flat in Arnhem vastgebonden met een snoer, waarop de moordenaar besluit haar lichaam te overgieten met spiritus. Het is werkelijk een horrorverhaal: Melissa wordt levend verbrand.

Zwarte bladzijde

Dennis vindt het dan ook verschrikkelijk zwaar om te horen wat er precies met Melissa is gebeurd. ,,Dit was één van de moeilijkste dingen ooit om te zien op tv”, schrijft hij emotioneel op Instagram. ,,Ik heb er eigenlijk nooit over gepraat. Maar dit was een enorm zwarte bladzijde in ons leven.”

‘Een vreselijke dood’

In het programma kwam ook de moeder van Melissa aan het woord. Toen ze Melissa destijds vond, voelde het alsof ze in een horrorfilm zat. ,,Dan voel je ook wat voor drama zich heeft afgespeeld met mijn kind. Wat een vreselijke dood ze heeft gehad”, vertelde de moeder aangeslagen. ,,Ze kon geen kant op. Ze lag op het bed, vastgebonden met iets om haar nek. Er is spiritus over haar heen gegooid en ze is in brand gestoken.”

Tags

DENNIS WEENINGMOORDDOSSIER

Lees verder

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck