Dennis Weening over Mars-rel in Expeditie: ‘Ik weet wie het was’

Dennis Weening weet wie de Mars is
Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Charlotte Wijnen

Britt Dekker deed vorig jaar een bizarre onthulling over Expeditie Robinson. Een cameraman van Expeditie Robinson zou in het verleden kandidaten in ruil voor seksuele gunsten Mars-repen hebben aangeboden. Dennis Weening kent dit verhaal. ,,Ik weet ook zelfs wie het was.”

De roddel over de Mars-repen in Expeditie Robinson die Britt Dekker de wereld in bracht, blijken bij meerdere mensen bekend te zijn. Dennis Weening, oud-presentator van het programma, heeft in de podcast Off the Record van NPO Radio 2 een boekje open gedaan. ,,Ik weet dit verhaal, ik ken de roddel”, onthult hij. ,,Ik weet ook zelfs wie het was.”

‘Nightguards’

Dennis vertelt dat het verhaal zich jaren geleden heeft afgespeeld, nog voordat BN’ers meededen aan het programma. ,,Het verhaal is dan ‘wat je hebt gehoord’, ‘die en die kandidaat’ die zo’n honger had…”, vertelt hij verder.

Wanneer de crew in de avond weg ging, kwamen er volgens Dennis zogenoemde ‘nightguards’ die de kandidaten in de gaten hielden. Deze kwamen uit allerlei verschillende landen, en één van die mannen zou het gedaan hebben. ,,Een kandidate is naar diegene toegegaan en die schijnt dat gezegd te hebben in ruil voor een Mars.”

Hoewel we nog steeds niet weten over wie het gaat, zijn we volgens Giel Beelen, presentator van de podcast, al een stuk dichter bij de waarheid. ,,Het was dus géén BN’er, het was dus géén Nederlander”, concludeert hij.

Geen andere meldingen van kandidaten

Naar aanleiding van het verhaal van Britt riep RTL destijds oud-kandidaten van Expeditie Robinson op zich te melden die zich herkenden in het Mars-verhaal. Later verklaarde RTL dat niemand van de oud-kandidaten zich had gemeld.

Tags

BRITT DEKKERDENNIS WEENINGEXPEDITIE ROBINSON

Lees verder

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck