Derde repatriëringsvlucht uit Marokko landt zondag op Schiphol

Door:
24-10-2021

SCHIPHOL (ANP) – De derde repatriëringsvlucht van Transavia met in Marokko gestrande reizigers landt naar verwachting zondagmiddag rond 13.50 op Schiphol. Volgens een woordvoerster van de luchtvaartmaatschappij kunnen er zo’n 189 mensen mee met de vlucht vanuit Marrakesh.

Tekst gaat verder onder advertentie
   

Om te voorkomen dat het toestel met lege stoelen vertrekt, probeert Transavia passagiers te bellen om te controleren of ze sinds hun boeking niet al op een andere manier naar Nederland zijn gereisd.

Ook zaterdagavond kwam er een repatriëringsvlucht vanuit Marokko aan op de luchthaven. Aan boord van die vlucht zaten 156 passagiers.

Niet genoeg

Marokko verbiedt sinds donderdag alle vluchten van en naar Nederland, Duitsland en het Verenigd Koninkrijk, vanwege het oplopende aantal coronabesmettingen in die landen. Transavia kreeg vrijdag toestemming van Marokko om tien repatriëringsvluchten uit te voeren. Na zondag staan er nu nog zeven vluchten naar Nederland gepland.

Maandag vertrekken er drie vluchten vanuit Marokko. Ook die vluchten zijn volgens Transavia bijna volledig volgeboekt.

Desondanks zijn deze vluchten waarschijnlijk niet genoeg om iedereen die wil terug naar Nederland te brengen. In de weken voordat het vliegverbod werd aangekondigd zijn in totaal zo’n 3500 mensen met Transavia naar Marokko gevlogen.

 

ANP

 

 

Meer DenD