Derk Bolt: ontvoering was een levensles

Door: DitjesDatjes
13-12-2017

De ontvoering van Derk Bolt en cameraman Eugenio Follender, afgelopen juni in Colombia, was voor de programmamaker een levensles. “Het was een stevige reset. Een kink in mijn optimistische kabel. Ik dacht dat ik altijd geluk had, dat blijkt niet zo te zijn”, zegt Bolt in het AD.

Tekst gaat verder onder advertentie
   

Spoorloos

De twee Nederlanders werden in juni in Colombia ontvoerd door gewapende guerrillero’s. Ze waren bezig met onderzoek en opnamen voor het tv-programma Spoorloos. Bolt en Follender werden te voet meegenomen naar het onherbergzame gebied van de cocaïneboeren. Na een week kwamen ze vrij.

In die dramatische week leerde Bolt zichtzelf kennen. “In de jungle werd ik geconfronteerd met mezelf. Ik dacht altijd dat het oké was om op de reizen met Eus kort te zijn, te snauwen. ‘Doe dit, doe dat.’ Als mijn cameraman en vriend zou hij aan een half woord genoeg hebben. Wat vertrouwd is, daar ga je het gemakkelijkste mee om. In Colombia begreep ik dat hij anders in elkaar zat. Ik moet niet altijd haast hebben, vriendelijker zijn.”

De programmamaker maakt dit jaar nog twee reizen. Nadat hij met Follender voor Spoorloos in Uruguay heeft gedraaid vertrekt Bolt naar Curaçao, waar hij zoals elk jaar met zijn ex-vrouw en kinderen de kerstdagen doorbrengt. Die traditie werd na zijn scheiding voortgezet. “Je moet het leven niet moeilijker maken dan het is”, aldus Derk.

 

BuzzE

 

 

Meer DenD