Derk Bolt wil Spoorloos nog jaren blijven maken

Door: DitjesDatjes
03-05-2021

Als het aan Derk Bolt ligt, blijft hij voorlopig het gezicht van het langlopende programma Spoorloos. “Ik zeg altijd: nog drie jaar maar ja, op een gegeven moment word je door de jaren ingehaald natuurlijk. Maar ik houd het nog wel even vol”, zei de presentator aan tafel bij Op1 op NPO 1.

Tekst gaat verder onder advertentie
   

Spoorloos, dat maandag aan een nieuw seizoen is begonnen, is inmiddels al meer dan dertig jaar op televisie. De 65-jarige Bolt, die vorige week een koninklijke onderscheiding kreeg, is sinds 1995 de presentator.

Door de jaren heen is het aanbod van mensen die verloren familieleden zoeken wel minder geworden. Door sociale media lukt het nu vaak zelf al om familie terug te vinden. De spoeling wordt dunner, zei Bolt daarover. “Daar kun je niets aan doen. Maar dat maakt het ook wel leuker omdat je nu de moeilijkere gevallen krijgt.”

De presentator zegt ook dat veel mensen het fijn vinden dat je er als tv-ploeg tussen zit. “Mensen zijn vaak bang om met hun familie geconfronteerd te worden. Bang voor afwijzing is er altijd.”

 

BuzzE

 

 

Meer DenD