Derksen: Talpa moet journalistieke vorm toepassen op Gillis-show

Door: DitjesDatjes
16-08-2022

Johan Derksen is van mening dat Talpa “een bepaalde vorm van journalistiek” moet gaan bedrijven als het gaat om de realityserie Massa is Kassa, waarin Peter Gillis een grote rol speelt. “Ze moeten uitzenden wat hij allemaal uitvreet”, aldus Derksen dinsdagavond in Vandaag Inside.

“Als je zo’n show maakt, kun je niet aan dat soort feiten voorbijgaan”, meent Derksen. “Dan laat je de reality eigenlijk liggen”, vult Wilfred Genee daarop aan. “Exact. Dan is het een goed nieuws-show van die patser”, antwoordt Derksen dan. “En daar wérken wij bij…”

De 60-jarige Gillis wordt momenteel door het Openbaar Ministerie (OM) verdacht van het mishandelen van een vrouw, die hij in haar rug en neus zou hebben gebeten en aan haar haren zou hebben getrokken. Het zou gaan om zijn partner Nicol Kremers. Talpa liet eerder in een reactie weten door te gaan met de uitzendingen van Massa is Kassa.

In juni kwam ook naar buiten dat Oostappen Groep, het vakantieparkenbedrijf van Peter Gillis, een boete moet betalen van 250.000 euro aan gemeente Peel en Maas voor het illegaal huisvesten van arbeidsmigranten op vakantiepark De Berckt in het Limburgse Baarlo. Bij een grootschalige inval van de FIOD en politie in mei 2019 werden onder meer arbeidsmigranten aangetroffen die illegaal waren gehuisvest. Ook werden overtredingen op het gebied van brandveiligheid geconstateerd.

 

BuzzE

 

 

Meer DenD